0
Google'ın son zamanlarda en çok peşinden koştuğu dava “Glass” kelimesinin patenti. Sosyal medyada dönen haberlere baktığınızda Google'ın gözlüğü ile ilgili olan Glass kelimesine patent almaya çalıştığı konuşuluyor. Fakat Glass kelimesinin haklarını satın almak çok zor olsa gerek çünkü, Google gözlükle aynı anlama geliyor olabilir ama İngilizce'de uzun yıllardır kullanılan çok genel anlamları mevcut.

Patent başvuru merkezleri Google'ın konuyla ilgili kıvrandığını anlamışlar. Google nasıl kıvranmasın. Glass öyle bir kelime ki, yarın biri X Glass diye bir gözlük çıkarsa hop diyemezsiniz. Google çok yanlış bir isim belirlemiş görünüyor. Fakat patent merkezlerinin Google'a konuyla ilgili sıcak baktığı da anlaşılıyor. Google konuyla ilgili yüklü bir mebla ödeyip sorunu çözebilir.

Bu durumda daha önceden bu isimle piyasaya çıkmış ürünler ne olacak bu sorun ortaya çıkıyor. Bizce Google'a detaylı bir patent verilebilir. Özel maddeleri olan bir patent icad etmeleri gerekiyor. Bakalım gözlük konusunda Google'ın tutumu ne olacak. Zira isim değiştirmek hepsinden daha az maliyetli ve mantıklı olabilir.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top