0
Discovery Elite almayı düşünenler için bir ekran değerlendirmesi yapmaya karar verdim. 5.5 inç ekranı küçümsememeliyiz. Oldukça büyük bir ekran. Ekran büyüdükçe bazı şeylere daha da çok dikkat etmeniz gerekiyor. Detayları haberimizden alın. 

Discovery Elite’in 5.5 inç Full HD ekranı var. Bu ekranın PPI değeri 401 PPI. Bu PPI değerini küçümseyemeyiz. Oldukça yüksek değerler. Ancak Bir HTC One’a baktığımız zaman hem ekranı daha küçük, hem de piksel yoğunluğu daha fazla. Bu da demek oluyor ki daha net görüntü verebiliyor. Ekran olarak verdiği görüntü daha net oluyor. GM firması bu piksel yoğunluğunu daha fazla yapamaz mıydı? Elbette yapabilirdi. Ancak bildiğiniz gibi GM cihazları fiyat performans açısından piyasanın en iyi cihazları oldu. Her zaman için en düşük fiyat, en yüksek performans anlayışını belirleyen firma oldukça iyi bir cihazı piyasaya sürdü. Firma bu nedenle ekranı daha da yükseltmedi. Eğer ekranı yükseltirse fiyat da buna paralel olarak yükselirdi. 

Discovery Elite Ekran Özellikleri

Ekran olarak değerlendirmemizi yapmamız gerekirse yeterli ekran değerlerine sahip. Büyüklük ile piksel değeri hemen hemen birbirini tamamlıyor. Kocaman ekranda bomboş kalmıyorsunuz. Ancak ekran kalitesi bakımından bana göre sınıfta kalıyor. LTPS ekran bir Samsung ekranına göre kalitesiz. Super AMOLED kullansın demiyoruz elbette. Çünkü o zaman telefon çok daha pahalı olurdu. En azından Discovery’deki gibi IPS kullanabilirdi. 

Ekran bakımından Elite’i sıkıntı çekmeden alabilirsiniz. 

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top