0
Facebook'ta birini nasıl takip edersiniz? Kısaca başlayalım. Facebook'un takip sistemi kullanılmaya başlayalı çok uzun zaman oldu. Takip etme sistemi genel manada hayatımıza Twitter ile girdi. Sistem tutunca bir çok sosyal medya takip sistemini kendine entegre etti. Basitçe açıklamaya başlayalım o halde;

Facebook takip nedir?

Birisini takip etmek ondan haber almak istemek demektir. Birisini takip etmeye başladğınız zaman onun yaptığı güncellemeleri görürsünüz. İşin iyi tarafı ise bu işlem tek taraflıdır. Yani tanımadığı insanlarla arkadaş olmak istemeyenlerin en çok sevdiği sistemdir. Çünkü sizin takip ettiğiniz bir kimse, arkadaşınız olmayacak ve sizin güncellemelerinizi görmeyecektir. Takip sistemi kısmen kapatılabilir.

Facebook takip nasıl kapatılır?

Tam bir kapatma mümkün değil. Çünkü arkadaşlarınız otomatik olarak zaten takipçiniz olduğundan, takipçilerinizi sadece arkadaşlar olarak ayarladığınız zaman tanımadığınız insanların sizi takip etmesine engel olabilirsiniz. Bunun için “Facebook Ayarlar” kısmından “Takipçiler” sekmesine geçin ve “Beni Kimler Takip edebilir” kısmını “Arkadaşlar” olarak ayarlayın. Herkesin sizi takip etmesine müsaade etmek için aynı kısmı “Herkes” olarak yarlamanız gerekiyor.

Facebook takipçi ayarları

Facebook'ta takipçilerinizi açtıysanız yani Herkes olarak işaretlediyseniz bazı ayarlar yapmak isteyebilirsiniz. Takip kısmını herkese açtığınız zaman şu ayarları yapabiliyorsunuz;
  • Hangi takipçiler size yorum yapabilir?
  • Takip edildiğinde bildirim almak
İlkinde takipçilerizin gönderilerinize yorum yapmasını istiyorsanız “Herkes”i seçin. Sadece güvenebileceğiniz bir kesim olsun diyorsanız en geniş aralık olarak “Arkadaşlarımın Arkadaşları” kısmını seçin. Geriye sadece “Arkadaşlar” kalıyor ki onlar zaten yorum yapma yetkisine sahipler.

Takip edildiğinde bildirim almak isteyebilirsiniz. Bu durumda bu seçeneği kullanıp uygun ayarları yapın.

Takipte kalın...

facebook takip ile ilgili herşey

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top