0
Sosyal medya sitelerinin en önemli çalışmalarından birisi gerçek kişileri tespit etmeye çalışmak. Twitter ile başlayan bu gerçek profil onaylama durumu, Facebook'a da sıçradı. Facebook, profil veya sayfaları inceleyerek gerçek bir hesap olduğunu kanıtlıyor. Yani ünlü birinin hesabının gerçekten ona ait olduğunu doğruluyor. Bunu yapmalarının sebebi bir çok sahte hesap açılması. İnsanların yanlış yönlendirilmemesi için bu önemli. Peki bir hesabın sahte olduğunu düşünüyorsanız ne yapabilirsiniz?

Sahte hesapları şikayet edin

Aynı ünlü kişi adına birden fazla sayfa açılmış olabilir. Peki hangisinin gerçek olduğuna nasıl karar vereceksiniz. Bu gibi durumlar için Facebook'a yardımcı olun ve sahte olduğunu düşündüğünüz hesapları Facebook'a şikayet edin ki doğru hesaplar yaşasın. Temiz bir Facebook için gerekli.

Ayrıca sizi rahatsız eden sayfa ve profiller içinde aynı şikayet yöntemini kullanacaksınız. Bir hesaptan sürekli mesaj alıyorsunuz, ilginizi çekmeyen içerikler paylaşılıyor ve bu sayfa ya da profil size özel mesaj atma konsunda ısrar ediyor. Onu şimdi anlatacağımız yöntemle şikayet edebilirsiniz.

Facebook hesap şikayet etmek

Facebookta sahte bir hesap veya sizi rahatsız eden bir hesap nasıl şikayet edilir? Şu yolu izleyin.
  • Hesabın ya da profilin “Zaman Tüneli”ne gidin
  • Mesaj Butonu” ya da “Takip Butonu” yanındaki “Dişli Çark” kısmına tıklayın
  • Şikayet Et/Engelle” kısmına tıklayın
  • Profil veya sayfada farklı şikayet yolları göreceksiniz, şaşırmayın
facebook hesap şikayet etme

Şikayetinizi görsellerdeki gibi gerçekleştirdiğiniz zaman hesap Facebook tarafından incelenir ve eğer şikayetiniz gerçekten haklıysa gereken işlemler yapılır. Facebook'ta şu hesaplara izin vermeyin.
  • Sizin isminizi kullanan
  • İsminizi kullanmasada sizinle aynı kişi olduğunu iddia eden
  • Sizin fotoğraflarınızı paylaşan ve kullanan
  • Sahte isim veren ve sahte hesaplar yaratan
facebook hesap şikayet etme

Bu hesapları şikayet etmeniz temiz bir Facebook ve güvenliğiniz açısından çok önemli. Bu nedenle duyarlı olalım ve yarım dakikamızı ayırarak şikayetimizi gerçekleştirelim. Sahte hesaplar yüzünden hergün çok sayıda insan kandırılıp dolandırılıyor. Bunlara müsaade etmeyin.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top