0
Facebook'un hesabı kötüye kullanımı engellemek için bir çok yolu var. Bunlardan birisi de “Facebook Hesap Engelleme” olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin başına gelmiş olabilir. Sizinde Facebook hesabınız engellendiyse bu yazıyı kontrol etmenizde fayda var.

Facebook hesabım neden engellendi?

Facebook hesabınızın engellenmesinin bir çok nedeni olabilir. Facebook hesabınızı engellemeden size bir bildirim yapmak zorunda değildir. Hangi alanda ihlal yaptıysanız Facebook o özelliği kullanmanızı belli bir süre engeller. Bu sayede size ders vermeye çalışır. Örnekler;
  • Spam mesajlar gönderme
  • Spam paylaşımlar yapma
  • Spam arkadaşlık istekleri
  • Paylaşımlarınızla Facebook kullanıcı sözleşmesini ihlal etme
Gibi sebeplerden Facebook'tan uyarı alabilirsiniz. Bu uyarı, yaptığınız hatayı bir kaç saat veya bir kaç gün yapamayacağını anlamına gelir. Yani hesabınızan sürekli birilerine ilgisiz mesajlar atıyorsunuz. O halde yakın zaman içinde mesaj atma özelliğiniz kaldırılabilir. Elbette bu sınırlı bir zaman dilimi için geçerli.

Facebook rastgele hesabınızı engellemez. Hesabınızda sürekli spam paylaşımlar yapıyorsanız ve bu paylaşımlar sürekli arkadaşlarınız tarafından şikayet ediliyorsa Facebook bu şikayetleri dikkate alıp hesabınızda kısıtlamaya gidebilir. Facebook'un daha çok özel hayata giren konularda şikayetleri dikkate aldığını söylemekte fayda var. Yani sürekli alakasız arkadaşlık istekleri göndermeniz yakın zaman içinde uzun bir süreliğine arkadaşlık isteği gönderemeyeceğiniz anlamına gelebilir. Özel mesaj konusunda da aynı sorunla karşılaşabilirsiniz.

Hesabım engellendi ne yapmalıyım?

Hesabınız engellendiyse yapacak pek Bir şey yok. Engelleme Facebook'a erişememe anlamına gelmez. Facebook'a giriş yapabilirsiniz ama belli özellikleri kullanamazsınız. Engelleme budur. Örnek vermek gerekirse, Facebook'a girip yorumları okuyabilirsiniz; ama engelleme neticesinde yorum yazamayabilirsiniz.
  • Hangi özelliğiniz engellendiyse onu kullanmaya çalışmayın
  • Sabırlı olun, ısrarla aynı hataları yapmayın
  • Engelin kaldırılmasını bekleyin
  • Engel kaldırıldıktan sonra kesinlikle aynı hataya düşmeyin
Engel kaldırıldıktan sonra aynı hatayı yaparsanız bu hesabınızın kapatılmasına neden olur. Bir daha Facebook'a o hesaptan erişemezsiniz.

Facebook engellemesi ne zaman biter?

Facebook engellemeleri, ihlali nasıl yaptığınıza bağlı olarak uygulanıyor. Yani bir kaç saat içinde yüzlerce arkadaş eklemeye çalıştınız. Facebook bunu farkedecek ve insanları rahatsız ettiğinizi düşünecektir. Bu durumda hesabınızın arkadaşlık isteği gönderme kısmını bir kaç günlüğüne askıya alacaktır.

Hesap engelleri bir kaç saatten bir kaç güne kadar sürebilir. Bir haftalık bir engelle karşılaşırsanız şaşırmayın. Facebook kullanırken gerçek bir insan gibi davranın ve spam yapmayacağınızı gösterin.

facebook hesabım engellendi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top