0
Şu sıralar birçok cihaz Android 4.4’e yükselmeyi bekliyor. Bazı cihazlar güncellemeyi alamayacaklar. Peki, güncellemeyi alacak olanları neler bekliyor? 

Bundan önce Android 4.3 kullandık. 0.1’lik bir artış ne getirebilir ki diyenleriniz de mutlaka olacaktır. Ancak bunu diyenlere yanlış düşündüklerini söylemek zorundayım. Android 4.4 öyle bir işletim sistemi olacak ki 512 MB RAM’e sahip cihazlar bile bu işletim sistemi ile takılmadan stabil bir şekilde çalışabilecek. Bu işletim sisteminin en büyük özelliği stabil çalışması. iOS gibi bir işletim sistemi olacak. Android’deki anlık takılmaları biliriz. Örneğin Facebook kullanırken 4 çekirdekli çok iyi bir işletimciye sahip bir cep bile anlık takılmalar yaşıyor. Bu Facebook ve Android’den kaynaklanıyor. Ancak iOS’un çoğunda böyle değil. Android 4.4’te de böyle olacak. Stabil bir şekilde çalışacak. Ara yüz çok sade olacak. Bu nedenle de kasmalar en aza inecek. 

Bu sistemle gelecek bir diğer özellik sadelik. Android kullanmak istemeyenlerin çoğu çok karışık, gözü yoran bir yapısı olduğu nedenini öne sürüyor. Ancak iOS’ta böyle değil diyorlar. Çok sade bir kullanım şekli olduğunu söylüyorlar. Google da Android 4.4 ile bunu yapacak. 

Android 4.4 ile neler gelecek

Google bu yeniliklerin yanında Android 4.4 ile Google Now’da da iyileştirmelere gitmiş. Ayrıca görünümde de önemli değişiklikler var. Ara yüz sadeleştiriliyor. Yukarıdaki araç çubuğu sadeleştiriliyor. 

Şu anlık sadece bunları biliyoruz. Bakalım ilerleyen zamanlarda telefonlarımıza yüklediğimi zaman ne gibi yenilikleri göreceğiz. 

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top