0
Seneler önce Google Youtube satın aldığında elbette kendileri bu kadar gelişeceğini ve dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olacağını biliyorlardı. Peki biz bu sitenin önemini ve yapabileceklerini biliyor muyduk? Google, dünyanın en büyük video ağını yönetirken rakipleri de elbette kendilerine özeniyor.

Yahoo kendi video ağını kurmayı amaçlıyor. Dedikodulara göre yakın zaman içinde tanıtım gerçekleşecek. Dedikoduların en ilgi çekici noktası ise Yahoo'nun video sistemi Youtube kadar özgür olmayacak. Her isteyen video yükleyemeyecek ve yüksele bile video yayınlanmayacak. Yahoo yayınlanacak kaliteli içeriği kendisi belirleyecek. Yahoo'nun bunun için çeşitli şirketlerle içerik anlaşmaları imzalayacağı söyleniyor.

Yahoo'nun video projesi özellikle reklam gelirlerine büyük katkı yapacak. Youtube'un reklam gelirlerinin inanılmaz olduğu düşünülürse Yahoo'nun bu sektöre girmesi ve kendi payını almaya çalışması olası. İlk önce Vimeo sonra Youtube'un yasaklanması bizleri başka sitelere yöneltmişti. Youtube'ta yayın yapan bazı oyun kanallarının başka sitelere kaydığını biliyoruz.

yahoonun video sitesi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top