0
Ankara İdare Mahkemesi'nin geçtiğimiz gün verdiği Twitter yasağının uygulanmasını durdurma kararının ertesi, Çankırı Eldivan İlçe Seçim Kurulu Twitter yasağının kaldırılması için karar aldı. Karar TİB'e iletildi. Kararın önemi ise bir devlet yapısının bu kararı alması ve resmi bir görevliyle TİB'e iletilmesi oldu. Çankırı Eldivan İlçe Seçim Kurulu'nun yetki konusunda böyle bir girişime ne kadar hakkı var bilmiyoruz; ama işe yarayacak mı merak ediyoruz.

Mahkeme kararının çıkmasına rağmen 27 Mart itibariyle TİB yasağı hala kaldırmış değil. Zaman kazanmaya çalıştıkları kesin. Çeşitli bürokratik işlemleri bahane ederek yasağı uzatmaya çalışıyorlardır. Ama sonunda Twitter'ın haksız yere kapatıldığı ve insan haklarını ihlal edecek şekilde bir işlem yapıldığı yargı organı tarafından resmileştirildi.

Çankırı Eldivan İlçe Seçim Kurulu, seçim probagandasını engellediği gerekçesiyle karara tepki gösterdi ve yasağın kalkması kararını aldı. Tekrar etmek gerekirse kararın bir yaptırımı olup olmadığı konusunda şüphelerim var. Ama bu kararla birlikte yapılan suç duyurusu bizim için önemli. Çankırı Eldivan İlçe Seçim Kurulu, seçim probagandasını engellemek ve görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla TİB ve yetkili diğer kurumlar için Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Twitter'ın anlık olarak bir çok insana ulaşabildiğiniz bir yer olduğu için seçim probagandası yapmak amacıyla kullanılabilecek uygun bir yapıya sahip. Bazı yöneticilerimizin seçim öncesi Twitter'a bu kadar saldırgan davranması ve kapatılmasına sebep olmasının arkasında sadece ses kayıtları olmayabilir.

twitter yasağına yeni bir karar

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top