0
Son zamanlarda ülkemizde telefon dinleme skandallarının artması üzerine, başbakanlık harakete geçti. Kriptolu telefonların dinlenmesi konusunda uyarıda bulunan başbakandan sonra, bu tür konuların uğrak yeri olan TÜBİTAK düğmeye bastı ve kriptolu telefonların dinlenmemesi için TEMPEST kirterlerine uygun telefon geliştirenlere 5 milyon liraya kadar destek verilecek. Desteği TÜBİTAK yapacak.

Son zamanlarda ses kaydı skandalları ayyuka çıkmış durumda. Özellikle politikacıların ses kayıtları bir bir yayınlanırken, politikacıların kullandığı kriptolu telefonların dinlenmesi konusunda ilginç iddialar yer alıyor. Normalde böyle birşeyin mümkün olmaması, telefona sızılamaması gerekiyor. Ama bu güvenlik durumu aşılmış durumda.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre akıllı mobil işletim cihazlarının geliştirilmesi konusunda çalışma yürütecek kurumlara destek verilecek. Yürütülecek çalışmanın milli bilgi birikimine katkı sağlaması, güvenli iletişime destek olması gerekiyor. Bakalım bu tür bir çalışmaya girişecek birileri çıkacak mı?

kriptolu telefon

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top