0
Almanya'da bir kişinin Facebook ve WhatsApp'a girmesi yasaklandı. Bu yasak ülkemizde gerçekleşen yasakların aksine tek bir kişi için geçerli. Mahkeme, bir gencin Facebook ve WhatsApp'a 6 ay süreyle girmesini yasakladı.

Sosyal medya sapığı

Almanya'da yaşayan bir genç, Facebook'ta tanıştığı kızları tehdit etmek suretiyle onlardan çıplak fotoğraflarını alıyor ve internette yayınlıyordu. Aynı şekilde önceki 6 davranışı nedeniyle ihtar alan genç son kızda sert taşa çarptı.

Psikolojik sorunları olduğu açık olan genç, tehdit ettiği son kızdan fotoğrafları aldı ve internet üzerinde yayınladı. Genç kızın bütün tanıdıkları fotoğrafı görünce bunalıma giren kızın ailesi şikayette bulundu. Sosyal medya sapığına 6 ay Facebook ve WhatsApp yasaklandı.

Çocuk istismarı

Ülkemizde de çocuk istismarı gibi konularda çok sıkıntılar yaşıyoruz. Bu gibi sapıklardan çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak için bilinçli olmalıyız. Belli yaşın altında olan gençlerimiz için kontrollü olarak Facebook kullanımına izin vermeliyiz. Bilgisiyar güvenliği konusunda ise çeşitli programlar ve uygulamalardan yardım alıp aile güvenliği filtrelerini, bilinçli olarak bilgisayarlarımıza, gençlerimizi korumak için uygulamalıyız.

Gençlerin, bu şekilde bir muhabbete girmemeleri önemli. Eğer biri sizi böyle bir konuda zorluyor ya da tehdit ediyorsa mutlaka ailenize bildirmeli ya da yetkililerden yardım almalısınız. Kendi başınıza bir işe kalkışmamanız, ailenizle birlikte haraket etmeniz gerekiyor. Bu tür sapıklar ve başınıza gelenler kesinlikle sizin suçunuz değil. Sapıkların suçu. Bu nedenle utanmanızı gerektirecek, ailenize anlatamayacağınız hiç bir durum söz konusu değildir. Bu tür gelişmeleri yaşayacağınızı düşündüğünüz anda ailenize başvurun.

sapıklık facebooka yasak getirdi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top