0
Oculus şirketinin Facebook'a satışı büyük ilgi çekmişti. Son bir kaç günün en çok konuşulan haberleri arasına giren Oculus'un satışı, oyun severler için büyük hayal kırıklığı oldu. Bunun yanında Kickstarter ile projenin yaşamasına destek veren, teknolojinin geleceği olduğunu düşünen kişiler ise en büyük tepkiyi gösterenler oldu.

Şüphesiz, teknolojiyi az çok bilen, bunun her alanda kullanılabilecek potansiyelde olduğunda hem fikirdir. Fakat insanlar, sanal gerçeklik teknolojisini daha çok oyunlarla özdeşleştirdiler. Zaten Oculus şirketinin geliştirme aşaması da o yönde oldu. Şirket aniden FacebooK'a satılınca destek vereneler ve takipçileri hayal kırıklığı yaşadı.

Satışa internet ortamında yorum yapanlar, üzüntülerini dile getirdi. Kickstarter'dan projeye destek verenlerden bazıları “Paramı geri verin” şeklinde yorumlar bile yaptı. Facebook'un projeyi mahvedeceklerinden eminler. Facebook'tan Oculus Rift'in ne amaçla kullanılacağı yönünde herhangi bir açıklama gelmesede, bunu sosyal medya için kullanacakları kesin; ama şirketin çalışmalarına henüz müdahale etmeyeceklerini de bildirdiler. Müdahale etmeyecekler; ama şirket bundan sonra özgürce çalışamayacak. Bu aşamadan sonra Oculus Rift'i oyunlar için geliştirilen bir ürün olarak görmememiz de olası.

Oculus şirketi bir süre öncesinde teknolojinin gelişimini durdurmuştu. Bunun en önemli sebebi günümüz teknolojisiyle, belli donanımlarla geliştirilebilecek son seviyeye gelmesiydi. Elbette tedarik sorunları ve çeşitli maddi problemler de mümkün. Satış da bunlar neticesinde gerçekleşmiş olabilir.

Oculus Rfit teknolojisine değer veriyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sony'nin PS4 için aynı sektöre adım attığını sizlere hatırlatıyor, en azından bu teknolojinin Sony ile hayat bulacağının müjdesini veriyoruz.

oculusun satışına tepkiler büyüyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top