1
Türk bilim adamlarının geliştirdiği bir teknoloji devrim niteliğinde. Isı yayan kumaş üreten Türk bilim adamları bunun patentini hemen aldı. Bu teknolojinin dünya çapında bir çok alanda kullanılabileceği ifade ediliyor.

Elektronik Malzeme Üretim ve Uygulama Merkezi (EMUM) devlet eliyle destekleniyor. Yoğun çalışmalar sonucu ortaya çıkan teknoloji bir çok olanda kullanılabilecek. Astronot kıyafetinden, ev ısıtma sistemlerine ve üstümüze giydiklerimizden başka daha bir çok alanda kullanılabilecek olan bu teknolojik buluş, bir çok teknolojik gelişmeye de öncülük edecek.

Uzun süreli çalışma sonucunda bilim insanlarımız portatif sauna, özellikle evler için yerden ısıtma, seralar için yerden ısıtma, yine evlerde kullanılabilecek kombi için su ısıtma ve en önemlisi ısı yayan halı ve battaniyeler konusunda önemli gelişmeler kaydetti. Isı yayan tekstil ürünlerinin, özellikle günlük haytta çok kullanışlı olacağı söyleniyor.

Teknolojinin nasıl çalıştığını merak edenlere kısa bir açıklama yapmakta fayda var. Bilim adamlarımız, gözle görülmeyecek şekle soktukları grafitleri tekstil ürünlerinin üstüne işlemeyi başardı. Bu grafitler çok düşük enerji ile çalışıyor ve yüksek ısı sağlıyor. Yapılan açıklamada ısının kaç derece olacağını belirleyebildiğimiz söyleniyor. Önümüzdeki kış aylarında teknolojiyi kullanmaya başlayabiliriz.Bu yazı

ısı yayan tekstil ürünleri

http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Çok güzel bir haber. Bu kumaştan yapılacak bir halı ev de ısı yalıtımını çok iyi seviyelere getirecektir. Merinos halıdan bu konuda çalışmma bekliyorum

    YanıtlaSil

 
tic
Top