0
Guerrilla Games'in efsanevi PS4 oyunlarından Killzone: Shadow Fall için yeni sunucu arayışları başladı. Orta Doğu için yeni bir sunucu açmayı planlayan Guerilla Games, sunucuları İstanbul'da açacak. Çok önemli bir haber değil demeyin çünkü öyle.

Bu haber neden önemli?

Oyun yapımcılarının ülkemizdeki oyuncuları ve doğudaki oyuncuları dikkate alması önemli bir durum. Bir gerçek ki, oyunların neredeyse hepsi Batı yapımı. Diliyle içeriğiyle hepsi Batı dünyasına hitap ediyor. Elbette doğduğu yerde çıkışını yapıyor, sucuları Amerika ve Avrupa'da yer alıyor. Bize ancak Avrupa kadar yakın olabiliyor. İstanbul'da sunucu aranması, bizim farkedildiğimizi gösteriyor.

Son zamanlarda oyunlara Türkçe dil desteğinin eklenmesi yine farkedildiğimizin bir kanıtı. Killzone: Shadow Fall'da sunucularına bir yenisini daha ekliyor ve sunucu yeri için İstanbulu seçmiş. İstanbul'dan bütün Orta Doğu için sağlıklı bir oyun deneyimi sunabilir.

Gecikme sorunları

Online oyunların en önemli problemlerinden birisi gecikme (lag, latency, delay artık ne derseniz) problemi. Çok oyunculu olduğu için başarınız sağlıklı bir server bağlantısına da bağlı oluyor. Hatta bazı zamanlar bu gecikmeler oyunun kaderini etkiliyor. Hele ki Killzone: Shadow Fall gibi haraketli oyunlarda gecikme hayati önem taşıyor. Kimse bu problemleri yaşamak istemiyor. Bu nedenle bu gelişmenin önemi çok büyük.

Yakın zaman önce çıkışını gerçekleştiren Titanfall için de aynı sorunların yaşandığını belirtmek lazım. Amerika veya Avrupalı oyuncuların ping problemi yaşamaması normaldir; ama ülkemizde Titanfall server bağlantısı kötü durumumda. Bakalım Titanfall içinde aynı adım atılacak mı?

killzone shadow fall türkiye sunucuları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top