0
İslami Kültür Ve İrşad Bakanı Ali Cenneti, sosyal medya sitesi yasaklarının kaldırılması konusunda çalışmalar yürütüldüğünü doğrulayıp bazı açıklamalarda bulundu. Geçmişte ve bugün uygulanan yasakların komik olduğunu düşünen İranlı bakan, insanları belli bir alana hapsedemeyeceklerine vurgu yaptı.

İrandaki değişimin sebebi ne?

İran insanlarına bazı konularda baskı yapan bir ülke. Çin gibi ülkelerde insanların internet konusunda çok baskı yapıyor; ama Çin yabancı sermayaye katı davranıyor. Yasakladığı şeyin Çin versiyonu mutlaka oluyor. İran, K Kore gibi ülkeler ise insanlarını tamamen dış dünyaya kapatmak suretiyle, toplumun gelişimini önlüyor. İran'ın neden bir değişim içinde olduğunu bilmiyoruz; ama en azından doğru yola bir adım attıklarını görebiliyoruz.

İslam değerlerini korumak

İranlı bakan Ali Cenneti, islam değerlerini korumak adına böyle yasaklar uyguladıklarını; ama bunun insanlara bir haksızlık olduğunu vurguluyor. İslam değerlerini korumanın bir bahane olduğunu ve bu bahaneyle bazı şeylerin gelişiminin önlemenin doğru olmadığını vurguluyor. Ayrıca bakan, devrimin ilk yıllarında video oynatıcıların ve farks makinalarının da yasaklandığına değinerek, durumun ne kadar komik olduğuna vurgu yapıyor.

Yakın zaman içinde İran'da sosyal medyada etkin bir devlet haline gelebilir. Bu gibi gelişmeler bizi sevindirirken ülkemizin ilerletildiği nokta ise hiç hoşumuza gitmiyor.

iran facebook yasağını kaldırabilir

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top