0
Başlıkta bahsi geçen standart telefon dinlemesi değil. İnternet üzerinden görüntülü sohbet dinlemesi. Edward Snowden'in ortaya çıkardığı belgeler, İngiliz İstihbarat'ının 4 yıldır, Amerikalıların Yahoo üzerinden yaptığı sohbetleri kaydettiğini gösteriyor. Görüntüleri kaydedilen kişiler arasında Amerika'nın üst düzey yöneticileri de mevcut.

Yüz tanıma sistemi için

İngilizler bunu bir proje için yapıyormuş. Optic Nerve ismini verdikleri çalışmalarında, bir yüz tanıma sistemini geliştirmek ve kabiliyetlerini arttırmak için, Amerikalıların Yahoo ile yaptıkları sohbetlere sızdıkları ve kişilerin görüntülerini kaydettikleri ortaya çıktı. Görüntüler içinde cinsel içeriklerinde bulunduğu belgelerin detaylarında yer aldı.

Yahoo'nun haberi yok

Yahoo'dan konuyla ilgili gelen açıklamaya göre, böyle birşeyden haberleri yok. Peki bu kişiler Yahoo sohbetlerine nasıl erişiyorlar? Bunun, Yahoo'nun selameti için acilen çözülmesi ve açığın engellenmesi gerekiyor. Zira Yahoo, son zamanlarda özellikle Amerika'da kullanıcı ziyaretleri bakımından önemli bir başarı yakalamış ve Google'ı bile geçmeyi başarmıştı. Böyle bir skandala adının karışması onu nasıl etkiler, tahmin etmek zor değil.

yahoo web sohbeti dinleme skandalı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top