0
Google’ın Android cihaz kullanıcıları için sunduğu Google Play Games artık iOS ile de etkileşim içinde olabilir. İki dev işletim sistemi az da olsa bu yollarla uzlaşsa kullanıcılar bu durumdan çok memnun kalır. Peki, Google Play Games nedir, iOS ile etkileşimli çalışırsa ne olur? 

Google Play Games, Google’ın Android kullanıcıları için sunduğu bir servistir. Bu servis sayesinde oyuncular oyunlarını kaydedebiliyorlar ve oyunlarını silseler bile kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Google hesabınızla oyunda oturum açarsanız o zaman oyununuz hesabınıza kaydediliyor. Cloud denilen bir bulut hizmetinden telefonunuza tekrar indiriliyor ve kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Ayrıca oyunları multiplayer olarak oynama şansınız da var. İşte bu servis iOS için de gelirse oyunlarınızı işletim sistemi fark etmeksizin oyunlarını multiplayer oynayabilecekler. 

Google Play Games

Bu işte geliştiricilerin payı çok büyük olacak. Eğer geliştiriciler oyunlarına ve uygulamalarına Google’ın gönderdiği SDK’ları yerleştirirlerse sorun çıkmadan iOS ve Android cihazlar birlikte oyun oynayabilecekler. Bakalım bu iş gerçekleşecek mi?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top