2
Discovery Elite’i satın almaya karar vermeden önce onu tanıyalım. Telefon nedir, ne değildir, iyi midir, kötü müdür, hepsini yorumlayıp sizlere anlatalım. 

İlk olarak telefonun performansından söz etmemiz gerekecek. Telefon gerecekten üst düzey bir performans sunuyor. Qualcomm’un en hızlı işlemcisi olan Snapdragon 800’ü kullanıyor. Aslında Snapdragon 801 AC’yi kullanacaktı. Ancak yetişmedi. İlerleyen zamanlarda üretilen Elite’lerde o kullanılacak. 801 AC son çıkacak olan işlemci oluyor. Dolayısıyla en hızlı olma özelliğini de kendinden barındırıyor. 

Telefonun sadeliğinden de söz etmek gerekiyor. İhtiyacınız olanı rahatça kullanabilirsiniz. Karma karışık bir kullanım şekli yok. ayak altında sadece kullanacağınız uygulamalar ve araç-gereçler bulunuyor. Şu pratik yollara da değinelim. Bunları bilmeniz telefonu daha çok sevmenize yardımcı olacak. Ekrana iki kez tıkladığınızda telefonun tuş kilidi açılır. İki kez tıkladığınızda ise kapanır. Ya da örneğin kamera uygulamasını çalıştırmak istiyorsunuz. Ekrana “C” harfini çizmeniz yeterli. 

Cihaz iyi tasarlanmış. 5.5 inç ekranı ve inceliğiyle şık bir tasarıma sahip olmuş. Kullanımı sizlere zorluk çıkartmayacak gibi duruyor. 

GM Discovery Elite inceleme

Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse telefon şu an için tek bir kusura sahip. O da fiyatı. 1.300 TL değil de 1.000 TL gibi bir fiyatla piyasaya çıkış yapsaydı her şey daha farklı olabilirdi.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. 801 ac ne la :D 801 zaten 800ac oluyo ;)

    YanıtlaSil
  2. İlk önce blogumuzu okuma zahmetine girdiğiniz için teşekkür ederim. Blog sahibi olarak şu yorumunuza sukunetle cevap vermem gerekiyor. Sukunet içinde bilmiş yorumunuza cevabım aşağıdadır.

    Snapdragon 801 AC ne biliyon mu la? İşte http://en.wikipedia.org/wiki/Snapdragon_(system_on_chip)#Snapdragon_801 Bu linkte de dediği gibi

    801 24 Şubat 2014'te duyurulan çip, 800'ün bir üst modelidir. Ve çeşitli özellikler ve cihaz ayrımı bakımından 801 farklı modellere ayrılır.

    Şuan 6 farklı modeli mevcut. Taban olarak MSM 8x74 ismini kullanır. Model isimleri ise şu şekildedir.

    8074-AB

    8274-AB

    8274-AC

    8674-AB

    8974-AB

    8974-AC

    Çok bilmiş bir örnek: Galaxy S5'te MSM8974-AC işlemci vardır. Tam ismiyle Snapdragon 801 MSM8974-AC'dir. 801'in verdiğim listede de gördüğün gibi iki AC 4 tane de AB modeli mevcut.



    801 ac neymiş öğrendin mi la? Bir de fotoğraf koyayım da...


    Sitresli bir gün geçiriyorum, okuyanlar kusura bakmasın; ama bizde biraz saygıyı hakediyoruz değil mi?

    YanıtlaSil

 
tic
Top