0
Facebook'un yeni tasarımına neredeyse herkes geçti; fakat tepkiler pek iyi değil. Facebok'un yeni tasarımı hakkında görüşler olumsuz. Dizayn'ın geliştirilmesinin gerektiğini düşünen çok sayıda insan var. Bu dizayn Amerika'da uzun zamandır kullanılıyor. Oradaki tepkilerinde pek olumlu olduğu söylenmez.

Facebook'un web tasarımı dünyada dalga dalga değişiyor. Yeni tasarımı görseller üzerine kurulu olan Facebook'un tek değiştirdiği şey bu değil. Üst kısımda yer alan arama çubuğu dikkatinizi çekmiştir. O arama kısmı Facebook'u daha etkin kullanmamıza yarayacak.

Facebook arama özelliği, aktif şekilde sosyal olmanızı sağlayacak. Bir otel arıyorsunuz ve bu oteli Facebook'ta bulabileceksiniz. Hem de insanların yorumlarıyla beraber. Bir arkadaşınız o otelde kaldıysa Facebook aramasında bu görünecek ve, ona direk danışabileceğiniz gibi eğer yorumları varsa bu yorumlardan da faydalanabileceksiniz. Siz aradığınızı daha etkin ve daha gerçekçi şekilde bulurken Facebook'ta insanları kendine daha çok bağlayacak.

Tasarımda görsel açıdan çok fazla eksik olduğu bir gerçek, ama zamanla, küçük değişikliklerle bu düzensizlik kaybolacaktır. Facebook'un işlevi kadar, tasarımı da önemli. Kullanıcı dostu arayüz mutlaka gerekli. Fakat Facebook'un şimdiki hali insanları deli etmiş durumda.

facebook yeni dizayn

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top