0
Facebook yakın zaman önce Oculus şirketine 2 milyar dolar ödemişti. Facebook'un neden sanal gerçeklik teknolojisini geliştiren bir şirkete bu kadar ödediğini, şirketin Facebook'un işine nasıl yarayacağını çok merak ettik. Zira Oculus Rift hep oyunlarla özdeşleşmiş bir teknoloji olarak karşımıza çıkmıştı.

Facebook'un Oculus Rift'i nasıl kullanabileceği ile ilgili bir konsept video yayınlandı. Videonun gerçeği yansıttığını düşünmeyin. Bu bir Facebook yada Oculus açıklaması değildir. Bir süre daha bu iki şirketten amaçları ile ilgili herhangi bir bilgi alacağımızı düşünmüyoruz. Ama konsept video, “Olabilir” dedistiyor.

Konsept videodaki ana fikre baktığımız zaman bize biraz abartı geldi. Ama sanal alışverişin geliştiği günümüzde herşey mümkün. Biz ise Facebook'un bu teknolojiyi daha çok insanların birbirlerini karşısında görüyormuş gibi sohbet etmelerini istedikleri için satın aldığını düşünüyoruz.

facebook oculus rifti nasıl kullanacak

Mark Zuckerberg konuyla ilgili yaptığı açıklamada hasta doktor ilişkisinde inanılmaz işe yarayacak bir teknoloji demişti. Bizimde burdan aklımıza örneğin doktorların Facebook'a muayenehane açmaları geliyor. Özellikle psikologların kullanabilecekleri bir yöntem olduğu kesin. Yine de resmi bir açıklama bekliyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top