0
Ülkemizde, internet konusunda, son zamanlarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Ortaya çıkan ses kayıtları ile birlikte internet kanununda gerçekleştirilmeye çalışılan değişikliğin uygulanması durumunda Facebook'un ve Youtube'un kapanması söz konusu olabilir. Başbakan da bunu dillendirdi.

Bazı internet sitelerinde FacebooK'un ülkemizde yasaklanmsı durumunda ne kadar para kaybedeceğine değinilmiş. 34 milyon Türk kullanıcının Facebook'a bayağı bir getiri oluyor elbette. Ayrıca Facebook, hesap başı ortalama 6 dolar reklam geliri kazanıyormuş. Bu açıdan bakacak olursak Facebook'un Türkiye'de engellenmesi, masraflı bir iş olacak. Ama bizim değinmek istediğimiz bu değil, Facebook'un neden kapanmasının tartışıldığı.

İnternet yasa değişikliği konusunda bizim fikrimiz, bu şekilde baskı yaptığını toplumlarda her zaman yasağı delmek için bir yol bulunmuştur. Ses kayıtlarının dinlenmesini kesinlikle önleyemeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Hele ki ben kendi çıkarım için bazı şeyleri yasaklıyorsam, bu yasaklar kesinlikle delinecek ve elbette daha çok ilgi çekecektir. Bu konuda fazla saçmalandığını düşünüyorum ve konuyu fazla uzatmıyorum.

facebook yasaklanacak mı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top