0
Ülkemizde seçim öncesi inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Hayatımızda görmediğimiz bir internet baskısı mevcut. İnternet sitleri bir bir yasaklanıyor. İnsanlar girmeye çalıştıkları için bütün çözümler de bir bir yasaklanıyor.

Bildiğiniz gibi ilk Twitter yasaklandığında internette en çok yayılan haberlerden birisi Google DNS oldu. Bu haberlerin yayılması, bu DNS adreslerinin yasaklanmasıyla sonuçlandı. Daha sonra engellemeler IP bazlı oldu; ama DNSler nasibini almış oldu. Şimdi ileriki yasaklara hazırlık için DNS adresleride bir bir kapatılıyor.

İnternet sağlayıcılardan gelen haberlere bakacak olursak, Google DNS ve Open DNS engellenmiş durumda. Bu DNS adreslerini kullanan kişiler bırakın Twitter ve Youtube'a erişmeyi, internete bile giremiyor. Elbette ki dünya üzerinde bir çok DNS adresi mevcut. DNS adreslerinin hepsi yasaklansa da VPNler mevcut. Hem Twitter'a hem Youtube'a hem Pcden hem de Android cihazlardan girebileceğiniz kesin bir yöntem “Android'denTwitter ve Youtube'a Nasıl Girilir” yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Özgürlüğünüzü elde etmek sizin elinizde biraz daha #diren

dns adresleri yasaklanıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top