0
WhatsApp'a çok önemli iki güncelleme geliyor. Bu güncellemeler bir nevi özel hayatınızı korumak ve daha rahat WhatsApp kullanımı için yapılacak. İstemediğiniz insanlara daha az bilgi verme seçeneği elde edeceğiniz bu WhatsApp güncellemesinde şu detaylar yer alıyor.

Profil fotoğrafı güncellemesi

Bildiğiniz gibi WhatsApp'ın çalışma stratejisi telefon numaraları üzerine kurulu. Bir kişinin telefon numarasını rehberine eklediğiniz zaman o kişi kullanıyorsa WhatsApp'ınıza da ekleniyor. Karşı tarafın sizin numarasını eklemesine gerek yok. Bu kişi sadece sizin numaranızı ekleyerek fotoğrafınızı bile görebiliyor. Düşündüğünüz zaman ne kadar büyük bir güvenlik açığı olduğunu farkeebilirsiniz. Bu ortadan kalkacak. Artık sizin rehberinizde olmayan kişiler profil fotoğrafınızı göremeyecek.

Son kullanma zamanı güncellemesi

WhatsApp'ın şu anki sürümünde herkes sizin ne zaman aktif olduğunuzu görebiliyor. Bu durumda özel hayatınızı bir bakıma ihlal eden bir durum. Facebook, yeni bir güncelleme ile bu özelliği sizin insiyatifinize bırakıyor. İstediğiniz kişiye aktif olduğunuz zamanı gösterebilecek, istediğinizden saklayabileceksiniz. “Aktif olmuş ama bana neden cevap vermedi” tartışmalarına son.

Bahsi geçen güncellemerin bir haftaya kadar yapılacağı konuşuluyor.

whatsapp güncellemesi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top