5
Türkiye'mizin uyduları artıyor. Teknoloji alanında hızla gelişmeye devam eden ülkemiz, bir kaç gün içinde uzaya yeni bir uydu fırlatacak. Turksat 4A uydusunun 14 Şubat günü fırlatılacağı, KA BANT frekans sayesinde Afrikaya'da yayın yapabilecek. 30 yıllık ömrüyle ülkemize getirisi çok olacak Turksat 4A uydusu, ülkemizin uzaydaki 5. uydusu konumunda olacak.

Turksat 4B montajlanıyor

Tuksat 4A uzaya fırlatılırken bir uydumuz üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Turksat 4B'nin ülkemiz için interneti de ucuzlatacağı söyleniyor. Bu bizi sevindiren haberlerden biri. Tuksat 4B'nin bahar aylarında hazır olması ve fırlatılması söz konusu. Turksat 4B'nin en önemli özelliklerinden biri 43 kanalın yanında internet hizmetide verecek olması.

Avrupayada internet verecek

Turksat 4B'nin Turksat 3A'nın internet hizmeti yükünü hafifleteceği ve internet hizmetini yarı yarıya ucuzlatacağı söyleniyor. Elbette bunlar hizmetin çıkış maliyeti olacak. TTNET'in nasıl bir fiyat politikası izleyeceğini tam olarak bilemiyoruz. Ama aynı uydu ile Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika'nın tamamına da internet ve diğer uydu hizmetlerinin verileceğini düşündüğümüz zaman getirisi yüksek olan bu uydunun, popülerliği arttıkça maliyetleri düşürmesi söz konusu olabilir.

turksat 4b interneti ucuzlatacak

İlgili - Turksat 4B
Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Turksat 4A yakında fırlatılacak. Ama bizim ilgilendiğimiz Turksat 4B. Turksat 4B'nin yaza kadar fırlatılması söz konusu ve en önemli özelliklerinden biride internet fiyatlarını ucuzlatacak olması...

    YanıtlaSil
  2. Ülkemizin ilk insansız hava aracı geliştirildi. Mühendislerin yaptığı açıklamaya göre dünyanın en iyi dronelarından biri oldu. Tanıtım videosu yazımıda...

    YanıtlaSil
  3. Eğlenceli bir hayal gücü... Bir adam sabah kalkıyor ve iPhone’unu alıp evinden çıkıyor. Kahvaltı yaptığı yerde yumurtayı Apple tabletle kızartıyorlar. Portakal suyunu iPhone ile sıkıyorlar. İzleyin ve görün.

    YanıtlaSil
  4. General Mobile Elite Şubat ayı içerisinde piyasaya sunulması planlanıyor. Oldukça yüksek performans sunan cihaz hakkında tüm merak edilenler iki saatlik bir videoda anlatılıyor.

    YanıtlaSil
  5. Apple’ın kurucularından biri olan Steve Wozniak Apple’ın Android işletim sistemiyle de bir telefon çıkartması gerektiğini söyledi. Wozniak Android’in şu an lider olduğunu ve Apple’ın ancak bu şekilde mücadele edebileceğini de sözlerine ekledi.

    YanıtlaSil

 
tic
Top