0
ADSL kampanya karşılaştırma yazılarımıza devam ediyoruz. Ülkemizin bir diğer internet sağlayıcısı olan TurkNet'in ADSL kampanyasından bahsedeceğiz. Bu kampanya dahilinde size bir çok imkan sunuluyor. Hemen kısa bir liste yapalım;
  • ADSL
  • Ev Telefonu
  • Bedava Konuşma
  • Daha Az Taahhüt süresi
Kısa bir açıklama yapmak gerekiyor. Burdaki bedava konuşam TTNET'in sunduğu akşam 7'den Sabah 7'ye kampanyadısır. Detaylı bilgi kampanya sayfasında mevcut. Biz daha çok ADSL kısmından ve avantajlarından bahsedeceğiz.

Yeni abonelik ve kısa taahhüt süresi

Kampanyanın en önemli dezavantajı eğer hali hazırda Turknet kullanıcısı iseniz bu kampanyadan yararlanamıyorsunuz. TTNET ve Superonline'ın aksine Turknet bu ADSL kampanyasında sizden 2 senelik bir sözleşme yapmanızı istemiyor, sözleşme süresi sadece 1 sene.

Aktivasyon ücreti alınmıyor

Bu başlık altında telefonsuz bu kampanyadan yararlanılamadığından bahsetmek gerekiyor. Şartlarda böyle bir ibare yer almıyor. Bu çok büyük bir dezavantaj; ama diğer internet sağlayıcıların 8Mbps'ye kadar olan kampanyalarına en yakın kampanya olduğu için bunu değerlendiriyoruz. ADSL ve telefon için aktivasyon ve kurulum ücreti alınmamakta. Toplamda 45 lira olarak belirlenen bu ücret sizden talep edilmiyor. Şimdiye kadar değerlendirdiğimiz şirketler arasında bu ücreti talep eden sadece bir şirket var o da TTNET...

Hız detayları

Her şirket gibi Turknet'te 8Mbps'ye kadar olan kampanyada 8Mbps hızı garanti etmiyor. Bu hıza ulaşabilirsiniz de ulaşmayabilirsiniz de. Bu özelliği diğer şirketlerle benzerlik gösteriyor. Ama hızınız muhtemelen diğer şirketlerdeki gibi 6 ile 7Mbps arasında olacaktır.

Bedava konuşma

Turknet'in en önemli özelliklerinden biri size bedava konuşa vermesi. “Şehir içi ve Şehirlerarası (444 ile başlayan numaralar ve 3 rakamlı özel servis numaraları dahil), STH Operatörleri (Alternatif Telekom Operatörleri) ile SAAT SINIRI OLMADAN, GÜNÜN HER SAATİ ayda 3000 dk konuşmak ücretsizdir.” Sözleşmede yer alacak bu ibarede dikkatimizi çeken nokta istediğiniz zaman kullanabileceğiniz ücretsiz dakikalarınızın olması.

Modem ücreti talep ediliyor

TTNET'in kampanyasında olduğu gibi Turknet'te de modem için ücret talep ediliyor. Şimdiye kadar değerlendirdiğimiz kampanyalardan sadece Superonline'ın kampanyasında modemin ücretsiz verildiğini gördük. Modem ücreti 60 lira olarak belirlenmiş ve ayda 5 lira taksitle edinebiliyorsunuz.

Turknet genel değerlendirme

Özellikle sıfırdan internet satın alacaklar için mutlaka düşünülmesi gereken bir kampanya. Özellikle telefon görüşmelerinde verdiği anatajlar kullanılmayacak gibi değil. en kötü özelliği ise telefondan ayrı aktif edilmemesi. Yani interneti satın almak için telefonuda satın almalısınız. Verilen fiyat hepsi dahil fiyat; ama bir sabit hattı olanlar için kullanışsız bir kampanya olduğunu söylemekte fayda var.

Fiyat 60 lira ve diğerlerine göre biraz yüksek; ama tabi ki bedava telefon görüşmelerini hesaba katarsanız diğerlerinden ucuza bile gelecektir. Bir TTNET'ten internet aldığınızda bu listede yer alan 44 lira fiyatın üzerine hiç kullanmasanız bile en az 25 lira veya daha fazla sabir ücret gelmektedir. Kesinlikle bu fiyatların hepsini dikkate alın. Özellikle TTNET'in fiyatlarında çok ince düşünmek gerekiyor. Listedeki en ucuz ADSL gibi görünüyor; ama hesapladığınızda en pahalısı haline geliyor. İşte bu yüzden insanlar içten içe TTNET'ten nefret ediyor. Buda kişisel görüşümdür. Kimse üstüne alınmasın.

8Mbps'ye Kadar Limitsiz Tarife Karşılaştırması

Şirket
Kampanya Adı
Taahhüt
AKN
Limit
Fiyat
Bağlantı
Superonline
ADSL Kampanyası
24 Ay
50Gb
Yok
49TL
Tıkla
TTNET****
Net Limitsiz
24 Ay
50Gb
Yok
44TL
Tıkla
TurkNet*
Adsl
12 Ay
50GB
Yok
60TL
Tıkla
UyduNet**
Her Eve Uydu Net
12 Ay
50Gb
Yok
32TL
Tıkla
Dsmart***
1+1=1
24 Ay
50Gb
Yok
49TL
Tıkla

* Tek seferlik modem ücreti alınmaktadır; Kablolu 36 TL, Kablosuz 60TL... Ayrıca size bir sabit numara tahsis edilmekte ve bu numara ile ayda 3000” bedava konuşma verilmektedir.
** Modem ücreti talep etmektedir, 60TL... Kablolu TV kampanya dahilindedir. Detayları kampanya sayfasından alabilirsiniz.
*** Tarife Dsmart Blu'nun sinema paketini kapsıyor. İnternet ve Dsmart bir arada.
**** Modem ve bağlantı ücreti talep etmekteler... 72+36=108 lira ekstra masraf

internet tarifeleri karşılaştırması

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top