0
Görevimiz Tehlike filmlerinden özenti bir haberle karşınızdayız. Amerika'da tartışılan yasa, bazı durumlarda telefonların imha edilmesini ön görüyor. Çalınan telefon, kullanıcı isterse uzaktan imha edilebilmeli. Bize bildiğimiz bir senaryoyu andıran bu durum, tıpkı senaryodaki gibi bilgilerin hiç kimse tarafından görülmemesi için yapılıyor. Cihaz kendi kendini yok ediyor.

Akıllı telefonlarda güvenlik

Telefon hırsızlığının önüne geçilmesi için bazı ülkeler çeşitli yazılımları kullanmayı zorunlu kılıyor. Telefonun nerede olduğunu bulabileceğiniz bu yazılım, isterseniz telefonı sıfırlamanızıda sağlıyor ki bu sayede size ait olan bilgiler telefondan çalınamıyor.

Daha detaylı bir güvenlik

Amerika'da tartışılan bu yasa, sadece telefonun içindeki bilgilerin kullanılmaz hale gelmesini yeterli görmedikleri için tartışılıyor. Bazılarına göre telefon uzaktan imha edilmeli ki donanımlarda kullanılamasın. Uzaktan bir tuşla telefonu takabilir ya da kısa devre yaptırabilirsiniz. Yasa çıkarsa ilginç tablolarla karşılaşacağımızı söylemekte fayda var.

Maliyet korkusu

Bir çok kişisinin ve kesimin düşündüğü durum ise bu yasa ile maliyetlerin artacağı yönünde. Bunun bütün telefonlarda zorunlu olması maliyetleri inanılmaz şekilde arttıracaktır. Zaten özellikle ülkemiz için pahalı olan telefon fiyatları maliyetlerin artmasıyla daha da artacaktır.

uzaktan telefonu imha etmek

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top