0
Son zamanlarda kırdığı rekorlarla konuşulan oyun platformu Steam, yeni bir güncelleme ile karşımızda. Steam Tags, sistem içinde gezinmeyi ve bilgi edinmeyi kolaylaştıracak olan yapısıyla oyun severlerin ilgisini çekti. Şuan deneme aşamasında olan sistem, oyunlar hakkında daha kolay bilgi edinmenizi sağlayacak.

Steam Tags ne işe yarar?

Kullanıcıların kendileri tarafından oluşturulan ve zaman içinde popüler olan tagler, daha sonrada kendine yeni içerik ve oyun arayan kişiler tarafından kullanılacak. Bu güne kadar Steam içindeki bilgiler çok genel şekilde etiketlenmişti. Örneğin bir “free to play” etiketiyle birlikte oynaması ücretsiz bütün oyunlar karşınıza çıkıyordu. Şimdi ise kullanıcıların oyunlara eklediği daha özel etiketlerle daha kolay oyun aranabilecek. Yani bir mmorpg oyuncusu ücretsiz bir oyun aradığında “free to play mmorpg” etiketini kullanarak sonuca daha hızlı ve daha özel bir şekilde ulaşacak.

Yanlış yönlendirmeler

İndirimli günlerinde rekor üstüne rekor kıran, dünyanın en büyük oyun platformu Steam, kullanıcıların bilerek ya da bilmeyerek oluşturduğu yanlış etiketler için ise bir kontrol mekanizması oluşturmuş durumda. Her kullanıcı her oyun için etiket oluşturabiliyor. Elbette bazıları alakasız etikette oluşturacak ve kişileri yanlış yönlendirdiği gibi, arama sonuçlarında kirliliğe sebep olacaktır. Bu nedenle her kullanıcıya yanlış etiket bildirim yeteneğinin verildiğini de belirtelim.

steam tags yayında

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top