0
Samsung'un Android geliştiricilerini reddettiğini biliyor muydunuz? Şirketler ileri görüşlü yöneticileri bu yüzden arıyor ve personeli bu nedenle eğitmeye çalışıyor. Eğer Samsung, Android geliştiricilerini 50 milyon dolar için reddedip onlarla dalga geçmeseydi, şimdi önünde hiç bir telefon şirketi yoktu. Tizen çalışmalarıda bu nedenle devam ediyor; ama fırsatı kaçırdılar bir kere...

Android geliştiriciler Google'a gitmiş

Andy Rubin ve ekibi Android'i geliştirme aşamasında para sıkıntısı çekmişler. Ciddi manada masraflı bir iş olduğu ortaya çıkınca destek almaya karar vermişler. İlk etapta Samsung'a giden ekip Samsung'tan olumsuz yanıt almış. Kelimenin tam anlamıyla kendilerine destek olmaları için Samsung'a yalvaran Android ekibi, onları ikna etmeyi başaramadığı gibi birde Samsung tarafından alaya alındılar.

Google kabul etti

Samsung'un kabul etmemesi neticesinde ümitlerini yitirmeyen Andy Rubin ve ekibi, Google'a başvurdu. Öngörü sahibi yöneticileri sayesinde Android'in geleceğini gören Google, teklifi kabul etti ve Android'e 50 milyon dolar yatırım yaptı. Burda şirket yöneticilerinde bulunması gereken en önemli özelliklerden birinin altı çiziliyor. Ve geleceği görüp yatırım yapan kazanıyor.

Samsung Tizen'i geliştiriyor

Samsung'un yaptığı bu büyük hata, şimdilerde telafi edilemez durumda. Zira pişman oldukları çok belli. Zamanında ayaklarına gelen fırsatı tepen Samsung, şimdilerde kendi işletim sistemlerini üretmeye çalışıyor. Tizen isimli bu işletim sisteminin Android'den çokta farklı bir özellik sunmaması neticesinde sıkıntılı dönemler yaşıyor.

android geliştiricileri samsungtan red cevabı almış

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top