0
Samsung'un bazı eski cihazları Android 4.4 güncellemesini alacak haberleri internette yayılmaya başladı. Phandroid'in ilgi çeken haberine göz attığımızda “GalaxyS3, Galaxy S3 Mini, Galaxy Note 2 ve Galaxy Note 8.0 gibi cihazlara Android 4.4 KitKat güncellemesi gelecek mi?” sorusu cevaplanıyor. Sitenin yazarına göre bu telefonlar bir gün Android 4.4 güncellemesini alacaklar; ama ne zaman tam olarak bilinmiyor.

Samsung'un güncelleme listesi

Sitenin yayınladığı bir güncelleme listesi var. siteye göre bu liste Samsung'un güncelleme için oluşturduğu öncelik listesi. Samsung'un Android 4.4 güncellemesi alacak telefon listesi şu şekilde;

Android 4.4 güncellemesi alacak Samsung cihazlar

Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 Android4.4 güncellemesini almaya başlamıştı. Diğer cihazlarında bu güncellemeyi alacağı söyleniyor; fakat herhangi bir tarih verilmiyor.

Android 4.4 kullanım oranları

Android dev blogta yayınlanan verilere göz attığımız zaman Android 4.4'ün kullanım oranının inanılmaz düşük olduğunu görüyoruz. Şu ana kadar geliştirilmiş en iyi Android sürümü olmasına rağmen kullanım oranlarının düşük olması, üzücü... 4 Şubat 2014'te açıklanan kullanım oranlarına baktığımızda Android 4.4'ün %1.8 olduğunu görüyoruz. Google'ın Android 4.4 için teşvik vermesi gerekiyor. Çıktığından beri yeterli bir süre geçmesine rağmen Android 4.4 kullanım oranı çok düşük. Güncelleme maliyetlerinden telefon üreticileri çalışmayı yavaş yürütüyorlar.

samsung android 4.4 güncelleme tablosu

İlgili – Phandroid, AndroidDev

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top