0
Ülkemizde günlerdir bir mobil oyun konuşuluyor. Flappy Bird. Oyunun kendisinden sonra bu haberlerde sinir bozmaya başladı. Bu haberde sinir bozar mı bilmiyoruz; ama konuya son verecek çeşitli bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Flappy Bird kimine göre aşırı zordu ve bu nedenle sinir bozuyordu. Bu özelliğinden olacak ki gün geçtikçe bilinirliği arttı.

Neden kaldırıldığı ortaya çıktı

Son zamanlarda konuşulan haberlerden en önemlisi, Flappy Bird'ün mobil uygulama mağazalarından neden kaldırıldığı hakkında. Sonunda oyunun geliştiricisi konuya açıklık getirdi. Oyun kendisini rahatsız ettiği ve çok sayıda olumsuz eleştiri aldığı için kaldırılmış. Geliştiricinin söylediğine göre geceleri gözüne uyku girmiyormuş. Sözde rahatlamak için yaptığı oyun büsbütün kendini germiş ve bu kararı almayı başarmış.

Flappy Bird çok kazandırdı

Oyunun neden kaldırıldığı ile ilgili fikirlerimizi paylaşmadan önce oyunun çok para getirdiğine değinmek lazım. Oyun çok kısa bir sürede sahibine 50 bin dolar gibi inanılmaz bir rakam kazandırdı. Oyunun bilinirliği arttıktan sonra, oyunun kaldırılacağı dedikoduları yayılmaya başladı. Elbette herkes, nedir bu sinir bozucu oyun, nasıl bu kadar sinir bozucu olabilir yorumlarıyal tabi ki oyunu indirip denediler. Bu gaz oyunun 50 milyondan fazla indirilmesine neden oldu. Elbette bu aşamada geliştiriciyi daha çok beslemeye devam etti.

Oyun neden kaldırılmış olabilir?

Geliştiricinin söylediklerinin çok duygusal olduğunu düşünmeden edemiyorum. Elbette ki olumsuz eleştirilerden rahatsız olmuş olabilirsin; ama bu kadar gelir getiren bir oyunun kaldırılma kararı bizi düşündürüyor. Çeşitli dedikodulara göre oyunun Super Mario'nun temasına benzediği için Nintendo'dan uyarı aldığı ve kaldırıldığı söyleniyordu. Nintendo bu söylentileri yalanladı.

Oyunun geliştiricisi, daha önce kendisine oyunla ilgili dava açıldığını ama bunları önemsemediğini açıklamıştı. Kim bilir belki de rüyalarına giren bu davalardır. Davaları kimin neden açtığı açıklanmadı. En güçlü sebep olarak oyunun zirvesinde kaldırılmak istendiğini düşünüyorum. Bana kalırsa bu sinir bozuculukla oyunun daha fazla gidemeyeceği anlaşıldı ve sinir eden bu oyunun ilgi çeken bu yönü reklam için kullanılabildiği kadar kullanıldı. Ardından oyun kaldırıldı.

flappy bird neden kaldırıldı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top