0
Dünyanın en işe yarar sitelerinden biri olan Kickstarter hacklendi. Yapılan açıklamada kullanıcıların e-posta adreslerinin ve şifrelerin çalındığı söylendi. Ayrıca iç rahatlatan bir açıklama ise kredi kartı bilgilerine erişilemediği oldu.

Kickstarter nedir?

Amerika'da kurulmuş ve kar amacı gütmeyen bir şirket. İnsanların site üzerinden ürettikleri ya da üretecekleri şeyleri geliştirmek için insanlardan bağış toplamak suretiyle iş kurmalarına yardımcı oluyor. Çizgi roman, dans, tasarım,moda, film & video, yemek, oyunlar, müzik, fotoğrafçılık, yayıncılık, teknoloji ve tiyatro olmak üzere toplamda 13 farklı dalda insanların bağış toplayabileceği bir kuruluş. İnsanlar ürettiklerini kickstarter'da oluşturdukları özel sayfalarda sergiliyorlar ve bunu gören insanlar projeyi yaşatmak için bağış yapıyorlar. Kickstarter'ın nimetlerinden faydalanmak için maalesef Amerikalı olmanız gerekiyor. (Wikipedia)

Şirketten uyarılar...

Telefon numaralarınızda çalındığı için bundan sonra boş boş iglili reklamlara maruz kalabilirsiniz dikkatli olun. Böyle bir durumda operatörünüze başvurmak isteyebilirsiniz. Ayrıca şifrelerinizi derhal değiştirmeniz gerekiyor. Daha özel ve kuvvetli bir şifre belirlemenizde şimdilik fayda var. kredi kartınızla ilgili herhangi bir sorun yok ama siz yine de hesap durumunuzu ara ara kontrol edin.

kickstarter hacklendi

İlgili – Kickstarter, Cnet

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top