0
İnternet üzerindeki yasaklar genişletildi ve bir siteyi engelleme daha da kolaylaştırıldı. Bundan sonra kişi eğer kişilik haklarını ihlal ediyorsa bir siteyi mahkeme kararı olmaksızın erişime engelleyebilecek. Gerekli görülürse, sadece içerik değil sitenin tamamı engellenecek. Çeşitli haber kanallarında bu yasa, İran ve Çin örnekleriyle verildi. Özellikle İran, baskıcı politikalarıyla insanların özgürce internette dolaşmasına izin vermiyor.

Adalete ne oldu?

Daha öncede bir çok kişinin ilginç ve özellikle kişisel haklarını ihlal eden çeşitli videolar internette yayınlanmış, hatta bazı politikacılar, kariyerine son vermişlerdi. O zamanlarda bu durumu es geçebilen ve kılını kıprdatmayan yöneticilerimiz kendi yakınlarının kasetleri yayınlanınca tüm internetin seyrini değiştirebiliyorlar. “Adalet” denen Bir şey kalmamış.

Herkes arşivlenecek

Yapılan değişikliklerde belkide bilmeniz gereken en önemli şey, internet üzerinden ne yaptığınızın arşivlenmesi. Yasaya göre bu bilgiler tam iki sene arşivlenecek. Bundan sonra internette gezinirken daha dikkatli olmalısınız. İnternetten film ve müzik gibi telif haklarını ihlal eden içerikler edinmeye çalıştığınız zaman bile ağır bir ceza alabilirsiniz. İşin özü bu herkesin kaydını tutma işinin telefon dinlemekten ne farkı var? Bugün telefonlarımız dinlenmiş diye ağlayanlar, nasıl bir çelişki içine düşmüşler ki bu yasaya onay veriyorlar.

İnternet ağırlaşacak

Bütün kayıtların iki sene arşivlenmesi, hem interneti yavaşlatacak hem de size ek maliyet getirecek. Biz internet ucuzlayacak diye bakarken daha internet sağlayıcılara ekstra masraf çıkaran hükümetimiz ne yapmaya çalışıyor? İnternetin yavaşlaması durumu ise ayrı bir sorun. Zira dünyanın en kötü internetlerinden birini kullanıyorken sorunların daha da arttırılması nasıl bir mantıktır? Bu yazıyı okuyorsunuz ve şuan da internet sağlayıcıların sunucularında bu yazıyı okuduğunuz görünüyor. Sürekli sizden bilgi toplayan scriptler internet hızınızı düşürüyor. Hayırlı olsun...

internet yasakları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top