5
Daha önceki yazılarımızda Android 4.4 sürümünün kullanım oranlarının çok az olduğunu ve Google'ın buna bir el atması gerektiğini yazmıştık. Sanırım Google sesimizi duymuş. Çıkan dedikodulara göre Google, telefon üreticilerine sert çıkmış ve yeni çıkaracakları cihazlarından Android 4.4 sürümünü kullanmalarını istemiş. Hatta tehditin boyutu, telefonları Google Play'den çıkarmaya kadar varmış.

Telefonlar Google Play'den çıkarsa...

Google, istediği herhangi bir markayı ve herhangi bir modeli Google Play'den çıkartabilir. Bunun anlamı, o cihazla Google Play'e erişebilseniz bile herhangi bir uygulama indiremezsiniz. Elbette başka sitelerden bulduğunuz apk dosyalarını kullanabilirsiniz; fakat güncellemelerden ne kadar yararlanabileceksiniz, o ayrı mevzu.

Android 4.4 kullanım oranları arttırılmak isteniyor

Google'ın bu teditiyle yapmak istediği tek şey, Android'in son sürümünün kullanım oranlarını arttırmak. Biraz daha zorlasa, en az kullanılan Android sürümü olarak tarihe geçecek olan Android 4.4'ün kullanım oranı %2 bile değil.

Şirketler Android 4.4'e yanaşmıyor

Kısa vadede şirketlerin en çok kullandıkları yöntem, yeni bir telefon çıkartacakları zaman, eski bir Android sürümüyle çıkartıp, onu daha sonra Android 4.4 sürümüne yükseltmek oluyor. Yeni çıkan bir telefon için Android 4.4 sanırım biraz masraflı oluyor. Bir çok şirket kısa zamanda güncelleştirmeyi gerçekleştirsede bazı şirketler, bazı modeller için diretmeye devam ediyor. Bu Google'ın hiç işine gelmiyor. Bu gibi nedenlerden Android 4.4 kullanım oranları çok düşük. Bakalım Google tehditinin arkasında duracak ve baskı yapmaya devam edecek mi?

Google'ın baskısı hakkında

Bu yazıyı yazarken aklıma, Apple'ın yaptığı baskılar geldi. Apple'a bu haberlerde çok yüklenmiş ve eleştirmiştim. IOS7'nin çıkışının üzerinden bayağı geçince, Apple uygulama geliştiricileri tehdit etti. Tarih vererek uygulamaların derhal IOS 7 ile uyumlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Yoksa uygulamaları AppStore'dan kaldıracağını söyleyen Apple için baskıcı demiştik. IOS 7'nin başarısızlığını örtmek isteyen Apple'ı böyle eleştirirken Google'ın bu baskılarına Bir şey demeyecek miyiz?

Bloga gelen bazı yorumlarda Android kullanıcısı olduğumuz için Android'in tarafını tuttuğumuz söyleniyor. Bu gibi ifadeleri yorumlarda görebilirsiniz; ama işin özü şeffaf olmakta. Şimdi Google' telefon üreticilerini sıkıştırıp, yeni cihazlarını Android 4.4 sürümünde çıkartmaları konusunda yaptığı baskıya nasıl kızabiliriz? Zaten herkes bunu istemiyor mu?

google android 4.4 için telefon üreticilerini sıkıştırıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Bazı iddialara göre Google, telefon üreticilerini yeni çıkan telefonlarını Android 4.4 ile satışa sürmeleri konusunda tehdit etmiş. Google bazı telefonları Google Play'den çıkartabilir.

    YanıtlaSil
  2. Paypal'ın CEO'su Twitter üzerinden yaptığı açıklamada hacklendiğini ve kredi kartı bilgilerinin çalındığını söyledi. Peki bu adam hacklenirse bizim kredi kartı bilgilerimizi kim koruyor? Akıllara kendini koruyamayan kişi hangi yenilikçi fikirleriyle bizi koruyacak soruları geliyor...

    YanıtlaSil
  3. Xperia T, Xperia TX ve Xperia V için Android 4.3 güncellemesi yayınlandı. Sony güncelleme ile gelen bazı değişikliklere sitesinde yer verdi. Bizde kısa bir derleme yaptık...

    YanıtlaSil
  4. iPhone 6’nın daha yeni yeni konsept görüntüler ve videoları yayınlanırken şimdi de ortaya 4 GB Ram’e sahip olacağı çıktı. Tabi ki henüz resmi bir açıklama yok, ancak iPhone’da 64 bit işlemcilerin kullanılacağı haberlerinin ardından bir de bu haber çıkınca haberin gerçek olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  5. Sony’nin Xperia Z2’si diğer Sony’lere göre daha farklı bir ara yüze sahip. Bu nedenle sızdırılan videoyu sizlerle paylaşmak istedik.

    YanıtlaSil

 
tic
Top