0
Google'ın son zamanlarda çok çalıştığını söylemek lazım. Google'ın çeşitli yatırımlar yapması, son zamanlarda sık rastladığımız durumlardan. Bu nedenle bu haber pekte önemli değil gibi duruyor. Oysa Google'ın amacına baktığınızda haberin önemini kavramak hiçte zor değil.

Hackerlara çözüm

Google'ın güvenli internet için yatırımlarına hız verdiğini biliyoruz. Son zamanlarda artan hacklenme olaylarından herkes şikayetçi. Verdiğimiz son haberlerde PayPal'ın CEO'sunun hacklendiğini duyurmuştuk. Ardından Kickstarter'ın hacklendiğini üzüntü içinde bildirdik. Tüm bunlara bir nebze olsun dur demek için web güvenliği arttırılmak isteniyor.

Kullanıcı hatalarını azaltacak

Bilgilerinizin ele geçirilmesinin en önemli sebeplerinden biri sizin hatanız. Ya güçlü bir şifre oluşturmuyor, yada çeşitli nüfus bilgilerinizi herkesin görebileceği şekilde paylaşıyorsunuz. Bu durum şifrelerinizin tahmin edilebilmesine veya e-postalarınızın hacklenerek, bu e-postalarla ilişkili hesapların çalınmasına neden oluyor. Google SlickLogin satın alma işlemiyle bunlara son verecek projelere imza atmak istiyor.

SlickLogin nedir?

SlickLogin ilginç bir güvenli giriş yöntemi. Bir web sitesine giriş işleminizi siz değil telefonunuz gerçekleştiriyor. Telefondan bilgisayara, duyulamayan frekansta giden bu bilgiler hızlı bir şekilde giriş yapmanıza olanak sağlarken, ayrıca bilgilerin çalınmasını önlüyor. Google bu sistemi geliştirecek ve interneti daha güvenli hale getirecek.

güvenli internet slicklogin google

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top