0
Mark Zuckerberg'in yaptığı bir açıklamada, Facebook'un gelecekte çok değişeceğinin sinyalleri verildi. Facebook'un kurucusu, Facebook'ta “Anonim Hesaplar”ın açılabileceğinin müjdesini verdi. Yani Facebook'a gerçek bilgilerinizi vermek zorunda kalmayacaksınız. Bu durum biraz Facebook'un kuruluş amacından şaşmasına neden olsada, Facebook'un son zamanlarda kaybettiği kullanıcılarına yönelik bir gelişme olduğunu söylemekte fayda var.

Facebook'ta kimliğinizi gizleyebileceksiniz

Zuckerberg'in yaptığı açıklamada, insanların yakınlarından saklayabileceği şeylerde olabileceği vurgulandı. İnsanın gerçek kimliği bazı paylaşımlarda bulunmasına engel oluyorsa bunun önüne geeceklerini söyleyen Zuckerberg, tam olarak bu söyledikleriyle, Facebook'u ebeveynleri nedeniyle terk eden gençlere işaret etmiş odlu. Bu açıklama ile, Facebook ile ilgili son zamanlarda çıkan araştırmalarıda doğrulamış olan Facebook'un kurucusu, elbette buna bir çözüm getirecekti.

Gençler Facebook'u terk ediyor

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, gençlerin Facebook'u terk ettiğini ortaya koyuyordu. Bunun en büyük nedeni ailelerinin Facebook'ta hesap açmalarıydı. Özgür olmadıklarını düşünen gençler, farklı platformlara kayıyorlardı. Kullanıcı kaybetmek istemeyen Facebook'un elbette birşeyler yapması gerekiyordu.

Facebook ile iglili araştırmalar

Anonim kullanıcılar

Yakın gelecekte gerçekleşecek güncelleme ile Facebook'u gerçek bilgilerimizle kullanmak zorunda kalmayacağız. Bildiğiniz gibi bu güne kadar Facebook, eğer sizin sahte bir kişi olduğunuzu tespit ederse, ya hesabınız talep üzerine gerçek kişiye veriliyordu ya da siliniyordu. Bundan sonra siz anonim olarak hesap oluşturabileceksiniz. Bu durumun Facebook'un kuruluş amacına taban tabana zıt olduğunu söylemekte fayda var. çünkü Facebook, genel olarak eski arkadaşlarınızı bulmanız için tasarlanmış bir sosyal medya aracıydı.

facebook güncellemeleri

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top