0
Facebook'un özellikle Amerika'daki kullanıcıları hedef alarak gerçekleştirdiği bu güncelleme bir çokları tarafından olumlu karşılandı. Şirketten yapılan açıklamada ise, insanların kendilerini daha özgür ve tam olarak ifade edebilmeleri için bu güncellemeye gittikleri vurgulandı. Facebook'a 49 farklı cinsiyet seçeneği eklendi. Kendinizi nasıl tanımlıyorsanız onu seçin denildi.

Ne kadar gerekli...

Facebook'tan güncelleme ile ilgili yapılan açıklamada, büyük çoğunluk için bu güncellemenin hiçbir önemi yok denildi; ama özellikle Abd'de cinsiyet değiştirmiş veya kendini farklı tanımlayan 700 bin insanın olduğu ve kendilerini istedikleri gibi ifade edemedikleri, bu nedenle bu güncellemenin yapıldığını vurguladı.

Detaylı cinsiyet seçenekleri

Amerika'daki kullanıcılar için geçerli olan bu seçenek, başka ülkelerde de geçerli olur mu bilemiyoruz; ama bahsi geçen ülkede çeşitli platformlarda 10 bin kişinin kayıt esnasında cinsiyeti için “Diğer” seçeneğinin işaretlediği söyleniyor. Facebook, “Diğer” seçeneğini açmış ve tam 49 farklı cinsiyet türetmiş görünüyor.

facebook cinsiyet guncellemesi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top