0
Akdeniz Üniversitesi dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve dünyanın ilk özel, görme engelli dokunmatik ve Android eğitimi internet sitesini açtı. Bu özel girişim dünyada bir ilk olmasıyla önem arz ediyor. Bizim internet sitesi için önemi de büyük elbette. Bu tür haberlerin daha çok kişiye ulaşmasını sağlayarak katkıda bulunmak istiyoruz. Bu açıdan bu tür haberleri görmezden gelmemeye çalışıyor ve mutlaka blog sitemizde yer veriyoruz.

Engelliler için yatırım

Bu haberle birlikte dikkat çekilmesi gereken önemli husulardan biri, insan hakları kapsamında ülkemizde son zamanlarda engelli vatandaşlar için yatırımların zorla da olsa arttırılması oluyor. Bir çok belediyemiz sorunu görmezden gelesede çalışan ve engelli vatandaşların sıkıntılarını anlayan belediylerimizde var. bir çok şehrimizde sarı bantlı kaldırımlar uzadı. Yine kaldırımlar tekerlekli sandalyeler için uygun hale getirilmeye çalışılıyor. Engelli vatandaşların kamu hizmeti binaların ilk katlarında verilmeye çalışılıyor. Engelli vatandaşlarımızın çeşitli teknolojik hizmetlerden yararlanabilmesi için sesli veya görüntülü hizmet seçenekleri kurum ve kuruluşlara yavaş yavaş ekleniyor; ama yine altını çizmek gerekiyor ki bir çok şehirde engelli vatandaşlarımızın şikayetleri devam ediyor. Bu yazıyı okuyup bu hizmetlerin hiç birini alamadığını söyleyen bir sürü insan çıkacaktır eminiz. Umarız hizmetler daha hızlı ve geniş kapsamda, engelli vatandaşlarımız için yayılır.

Engelsiz Android

Habere konu olan eğitim kapsamında, engelsiz-android.com sitesi üzerinden tanıtım yapılıyor. Eğitim konuları ise genel olarak şu şekilde;
  • Dokunmatik cihazların verilmli şekilde kullanılması
  • Ekran okuma sistemi kullanımı
  • Ekran okuma ve ses yazılımlarının yüklenmesi
  • Temel haraket eğitimi

Tanıtım açıklaması

Konuyla ilgili yapılan açıklamada yetkililer, projenin ilgi gördüğünü internet sitesinin ziyaretçi akınına uğradını belirtiyor. Telefon edip bilgi alanların sayısı da az değil. Arayanlardan bazılarının cep telefonu satılıp satılmadığını sorması da ilgi çekici. Engelli vatandaşların kendilerine uygun Androidli cihazların satılıp satılmadığını sorması, projenin önemine de vurgu yapıyor. Yapılan açıklamada destek bulmaları neticesinde böyle bir projeyede imza atabileceklerine vurgu yapıldı.

engelsiz android projesi akdeniz üniversitesi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top