0
Birinin attığı bir Tweet onun hapse girmesine neden olur mu dersiniz. İspanya'da bu gerçekleşti. Bir kadın attığı bir Tweet yüzünden hapse atıldığı. Verilen cezanın detaylarına baktığımızda bu kişiye 7 ay işinden uzaklaştırma cezası verildi. Bu İspanyada bir ilk olduğu için önemli.

Twitter'da hapsi cezası

Twitter kullanıcısı bu kadının, hükümeti hedef alan ve terör örgütünü öven Tweetleri nedeniyle bu cezaya çarptırıldığı söylendi. Avukat'ın çabaları sonucu cezası hafifletilen bu kişinin 1 Ekim Anti Faşist Direniş Grubu isimli İspanya'da terör örgütü olarak görülen gurubu övücü ifadeler kullanan Tweetleri nedeniyle yargılandığı söylendi.

Hükümetlerin Twitter sorunu

Ülkemizde de hükümet tarafından istenmeyen sosyal ağ Twitter bir çok ülkede, insanların hızlı bir şekilde örgütlenmesini sağladığı için istenmiyor. Kolay erişim ve kolay iletişim araçlarından biri olarak görülen Twitter, #geziparkı direnişinde insanların hızlı bir şekilde örgütlenmesini sağlamıştı. Bunun üzerine hükümet Twitter'ın başa bela olduğunu ifade eden açıklamalarda bulunmuştu. Ülkemizde attığı Tweet yüzünden ceza alan kimse yok; ama yakın zaman içinde görebileceğimiz durumlardan biri haline gelebilir.

sosyal medya hapse soktu

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top