9
MWC 2014’te tanıtılan Android Nokia X’in Türkiye’de kaç paraya satılacağı açıklandı. Dün yapılan açıklamada Android’li Nokia’nın fiyatının oldukça uygun olduğu görüldü. Detaylar haberimizde. 

Nokia ucuz akıllı cep pazarına giriş yapıyor. Zira piyasaya süreceği telefonun fiyatı çok uygun. Bu fiyata ancak ucuz sıfatı yakıştırılabilir. Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan’ın yaptığı açıklamaya göre Nokia X Türkiye’de 500 TL’lik bir fiyata satılmaya başlanacak. Orta derecede bir fiyata sahip olan Nokia X’in özellikleri de küçümsenecek derecede değil. Nokia X’in özelliklerini daha önce sizlerle paylaştığımız bu yazımızdan görebilirsiniz. Akıcı bir şekilde kullanılabilecek olan cep gerçekten tam olarak isteklere göre üretiliyor. Kamerasından ekranına, çekirdek sayısından tasarımına kadar harika bir telefon. 

Android'li Nokia'nın fiyatı

Nokia X’in Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağıyla ilgili bir haber paylaşılmış değil. Ancak Nokia markasının Türkiye’de ne kadar çok ilgi gördüğünü hatırlarsak bu cebin kısa sürede Türkiye pazarına giriş yapacağını söyleyebiliriz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Performans canavarı General Mobile Discovery ve yeni tanıtılan Nokia X karşılaştırması. Nokia X almayı düşünenlerin bakmasını tavsiye ediyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Nokia X ailesi hakkında detaylı bir tanıtım ve inceleme yazısı. Bu yazıda Nokia X, Nokia X+ ve Nokia XL hakkında detaylı bilgi veriliyor. Fiyatları, çıkış tarihi...

    YanıtlaSil
  3. Xperia Z2 tanıtıldı. Sony'den yine harika bir telefon piyasaya sürülecek. Xperia Z2'yi tanımak isterseniz buyrun...

    YanıtlaSil
  4. Abdullah Gül geçtiğimiz günlerde onay verdiği internet yasa değişikliğinden bahsetti. Neden bu kadar hızlı onay verdiğini ve bu yasanın bize neler getireceğine değindi. Ayrıca sakıncalı noktalara değindi.

    abdullah gül internet yasa değişikliği ile ilgili açıklama yaptı

    YanıtlaSil
  5. panzergrenadier25 Şubat 2014 11:44

    İşlemci karşılaştırmanız pek doğru olmamış zira çift çekirdekli bazı işlemciler dört çekirdekli işlemcilerden daha performanslı olabiliyor.

    YanıtlaSil
  6. katılıyorum. iphone çift çekirdek ve muhteşem bir performans sunuyor iphone5

    YanıtlaSil
  7. Hocam haklısınız; ama şunuda söylemek lazım, çekirdeğin gücü önemli. Örneğin toplam X gücünde bir işlemci 4 çekirdekse her bir core (çekirdek) x/4 şeklinde olacaktır. Aynı X gücüne sahip 2 çekirdekli işlemci de olabilir onunda her bir çekirdeği x/2 şeklinde olacaktır.


    Burda aynı güçte farklı çekirdek miktarına sahip işlemcileri değerlendirdim. Vereceği performans aynı olacak; ama 4 çekirdekli işlemci orta düzey bir işlem için 3 core kullanabilir. x/3,x/3,x/3 şeklinde. Aynı işlem için 2 çekirdekli işlemci ise x/2,x/2 kullanacaktır.


    İşin özü, performansı sadece yüksek güç olarak değerlendirmiyoruz. İşlemci ne kadar çok çalışırsa ya da ne kadar çok çekirdek çalışırsa o kadar çok enerji tüketecektir. Bu açıdan 4 çekirdekli işlemcilerin avatajı büyük.


    Sizin dediğiniz ise 2 çekirdeki bir işlemci 4 çekirdekli bir işlemciden güçlü olabilir. Evet neden olmasın. üretildikten sonra tek çekirdekte harika performans verebilir; ama her işlem için yüksek performans harcayan bir işlemci yüksek enerji ihtiyacı duyar. Birde bu açıdan bakın.


    Yorumlarınız için teşekkürler... @panzergrenadier ve @turgayceylan

    YanıtlaSil
  8. Artik gelsin şu güncelleme 5martta gelen guncellemeyi yükledim fakat gelen aramalarda genel modda olduğu halde zil sesi calmiyor ayni şekilde titreşim modundada titreşim calismiyor Bildirim isigida tüm bildirimlerde calisiyor cvpsz ve msjlar seçilirse calismiyor

    YanıtlaSil
  9. düngelen güncellemeyi yaptınız mı?

    YanıtlaSil

 
tic
Top