0
Greenify Android platformunun en yararlı uygulamalarından birisidir. Rootlu cihazlarınız için uygulama uyutma işlemi yapan, size ram ve pil tasarrufu sağlayan, inanılmaz kullanışlı bir uygulama.

Greenify için neler gerekli?

Uygulama için cihazınızın rootlanmış olması ve superuser yetkilerine sahip olması gerekiyor. Greenify uygulaması rootlu cihazlarda superuser yetkisiyle çalışıyor. Cihazınız rootlu değilse yapmadan önce şu ayrıntıya dikkat edin... Küçük bir teknik hatırlatma yapalım; root işlemi garantiyi bozar. Bazıları bozmaz desede ya da geri dönülebilir desede eğer gerekli teknik ekipmanınız yoksa böyle bir şey imkansızdır. Cihazınızın rootlu olup olmadığı hatta geri dönseniz bile kaç defa rootlandığı bile teknik ekipmanla görülebilmektedir. Rootlarken dikkatli olun.

Greenify faydaları

Greenify, yüklediğiniz uygulamaları uyutmanıza yarar. Bu uygulama sayesinde cihazınızın hafızası kadar uygulama yüklesenizde ramden ya da pilden herhangi bir kauıp yaşamazsınız. Örneğin, Facebook uygulamasından çıksanızda, uygulamalar arasında çalışan kısmında her zaman 50mb bir hafıza tüketen Facebook, bulunur. Bunun nedeni arka planda çalışmasıdır. Elbette arka planda çalışması mantıklıdır. Herhangi bir bildirim geldiğinde telefonunuzda görünmesi için bu şart ama bunu istemeyenler? İnternet bağlantısını kapatmış olanlar. Facebook'u sık sık kullanmayanlar. Onların için Facebook'un arka planda çalışmasına ne gerek var? Greenify'ye eklediğiniz Facebook uygulamanız hemen uyutulur ve arka planda çalışmaz.

Eklediğiniz bütün uygulamalar Greenify tarafından uyutulabilir. Sistemde yer alan uygulamaların Greenify tarafından görülmediğini söylemek gerekiyor. Örneğin Youtube sistemle birlikte geldiği için Greenify bu uygulamayı görmemektedir. Kendiniz indirdiğiniz bütün uygulamaları uyutma şansına sahipsiniz.

Ram ve pil tasarrufu

Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar özellikle giriş seviyesinde, düşük ram değerlerinde sahip cihazlar için hep sıkıntı olmuştur. Bu telefonların pil kapasiteleride pek gelişmiş değil. Böyle olunca performans iyice düşmektedir. Uyuttuğunuz uygulamalar ramden yemediği gibi pile de herhangi bir ekstra yük getirmeyeceğinden her ikisinden de tasarruf edebilirsiniz.

Greenift uygulamasını edinmek için GooglePlay sayfasını ziyaret edin.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top