0
Dünden itibaren alışverişte yeni dönem başladı. Geçtiğimiz aylarda haberini yaptığımız, alışverişlerde taksitlendirme ve genel olarak kredi kartı kullanımı ile ilgili düzenleme Şubat ayı itibariyle yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile kredi kartı kullanımına önemli sınırlamalar getiriliyor. Özellikle online alışveriş siteleri yeni düzenlemeye geçtiğimiz gece geçti ve kanunun işaret ettiği ürünlerden taksit imkanı kaldırıldı. Bazı ürünlere 9 taksit sınırlaması getirildi, bazılarında ise 12 taksit görmek mümkün.

Telefonlarda taksit yok

Alışveriş sitelerinde geçen geceden itibaren telefon satışlarında taksitli seçenek ortadan kaldırıldı. Bundan sonra hiç biryerden taksitli telefon alamayacaksınız. Bununla birlikte sadece Wifi özelliği olan tablet gibi cihazların hala taksitle satıldığı detayı gözlerimizden kaçmadı. Bunun sebebi olarak çok küçük bir kanun boşluğu kullanılıyor. Wifi özellikli tabletlerde sim kart kullanılamadığı için bunlar telekomünikasyon kategorisinde değerlendirilmiyor. Devlet eliyle buna da bir düzenleme getirilebilir.

Taksitli telefon için yeni formül

Mağazalar telefonu taksitli almak için çok güzel bir formül geliştirdi. Kanunun açığından faydalanan mağazalar, taksitli şekilde telefonu değilde, telefon alımında kullanılabilecek hediye çekini satıyorlar. Hediye çekine taksit olmayacak şeklinde bir zorunluluk mevcut değil. Bu nedenle mağazalar, telefon yerine hediye çekini taksitle satıp, onun yerine telefon veriyorlar. Kanunun bu boşluğunun yakın zamanda kapatılması söz konusu olabilir.

İndirim dönemini kaçırmayın

Bir çok internet sitesinde özellikle taksit uygulaması kaldırılan ürünlerde inanılmaz indirimler gerçekleşmeye başladı. Kısa süreli olan bu indirimleri kaçırmak istemeyebilirsiniz. görselimizde de eklediğimiz gibi telefonlarda %50'ye varan indirimler gerçekleşiyor. Bu indirimlerin değişiklik döneminin basit bir şekilde atlatılması için yapıldığını düşünüyoruz. Özellikle telefonlarda taksit imkanının kaldırılması sonucu piyasada bir durgun olacağı söyleniyor. İndirimlerle bu durgunluğun canlandırılması söz konusu olabilir.

bu indirim geçicidir

Yeni düzenleme detayları

Telekomünikasyon, yemek, gıda ve akaryakıt harcamalarında taksit yapılamazken diğer kategorilerdeki ürünler için taksit sayısı 9'u geçemeyecek. Bununla birlikte aynı kanun çerçevesinde kredilerle ilgili düzenleme de var. Tüketici kredileri 36 ayı aşamazken taşıt kredileri 48 aydan daha uzun vadeli verilemeyecek. Yine, yeni eklenen bir madde ile peşin alım sonrası banka imkanlarını kullanarak taksitlendirme yapılırsa bu da 9 ayı geçemeyecek.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top