0
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yakın geçmişte onay verdiği internet yasa değişikliği ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Bu detaylı açıklamaların sebebinin insanların tepkileri olduğunu düşünüyorum. Özellikle Twitter'dan aldığı tepki nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasayı neden onayladığını açıklamak istemiş olmalı. Bence iyi oldu. Cumhurbaşkanı'nın internete ve özellikle Tiwtter hesabına ne kadar önem verdiği de ortaya çıkmış oldu.

Cumhurbaşkanı yasadan tatmin olmuş

Abdullah Gül'ün bütün konuşmasında internet yasa değişikliğinden memnun olduğu ortaya çıkıyor. Zaten bunu kendisi de açıkça ifade ediyor. Bahsettiği önemli noktalardan biri, yapılan bir iki değişiklik. Bu değişikliklerin en önemlileri, TİB başkanı yetkilerine getirilen sınırlama, internet sağlayıcıların bilgi depolama konusundaki sınırlandırılmaları ve kişi hakkında bilg edinme konusundaki sınırlama... Abdullah Gül'ün bu değişiklikler ile ilgili dikkat çekici açıklaması, ayrıca neden yasaya direk onay verdiğini de açıklıyor. Abdullah Gül, AKP'nin ilk kurucusu olduğunu ve yasa daha önüne gelmeden bazı değişiklikleri yaptırabildiğini vurguluyor. “İlk Ak Parti hükümetini ben kurdum. Benim bu ilişkim Meclis’te birçok yasayı daha önüme gelmeden düzelttirme imkânını veriyor. Ben bunu çok kullandım sizin bilmediğiniz, farkında olmadığınız birçok yasada. Burada önemli olan şey, doğru olan bir şey çıkarmak.” Bu Cumhurbaşkanının siyasi tarafsızlığı konusunda aklımıza soru işaretleri takılmasına neden olsada konumuz bu değil.

“Uyarılarımı yaptım düzelttiler”

İnternet yasa değişikliğinde ilgili bakanı direk çağırıp yanlışlardan bahsettiğini vurgulayan Abdullah Gül, “imzalıyoruz; ama değişmesi gerekenler acilen değişmeli” şeklinde bir uyarıda bulunduğunu söylüyor. “Ben ilgili bakanı çağırdım, gayet açıkça söyledim, ‘Bu maddeler problemli maddeler, bunların değişmesi lazım, bunlar da ancak yeni yasayla değişir’ Burada da bazı itirazlar oluyor. Benden önceki cumhurbaşkanları da bunu yapmışlar, başbakana yazı yazmışlar bunu imzalıyoruz ama ‘şunları şunları düzeltin’ diye. Ben açıkça konuştum, bu yöndeki uyarılarımı yaptım.”

Daha güzel bir internet bizi bekliyor

Abdullah Gül'ün açıklamalarından, yasa sonrası daha güzel bir internetin bizi beklediğini düşündüğü ortaya çıkıyor. Özellikle seçim dönemlerinden boy gösteren görüntülerin ülkeyi sıkıntıya soktuğunu ve bu önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca Twitter hesabı ile ilgili açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, popülerlik kaygısının olmadığının altını çiziyor. Konuyla ilgili iç ve dış basında hakkında çıkan yazıların bazılarında da büyük haksızlıklar yapıldığına dikkat çekiyor.

abdullah gül internet yasa değişikliği ile ilgili açıklama yaptı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top