0
Microsoft çok yakında detseğini çekeceği Windwos XP için şok bir karar alarak, güvenlik yazılımı desteğini bir sene daha sürdüreceğini açıkladı. Microsoft'un bir Technet.com blogunda yapılan açıklamada çok fazla detay verilmezken, sadece güvenlik yazılımı desteğinin asla XP için yeterli olmayacağına da vurgu yapıldı.

XP kullanan çok sayıda insan var

Bir çok kesim, özellikle çok çalışanı olan büyük şirketler, kalabalık ülkeler, çok sayıda kişi ile Windows XP kullanmaya devam ediyor. Hala çok sayıda kullanıcısı olan bu işletim sistemine verilen desteğin sona ermesi insanların onu kullanmasına engel değil; fakat destek verilmediği için güvenlik açıklarından da korunmayacağı manasına geliyor.

XP asla güvenli olmayacak

Microsoft, şok bir karar alarak XP için Security Essentials desteğinin süreceğini açıklasada, bunun kötü niyetli yazılımlardan korunmak için yeterli olmadığına vurgu yapılıyor. Bu nedenle Security Essentials desteğinin sürmesinin asla sizi güvende tutacağını düşünmeyin. Bu açıdan özellikle şirketlerin, çok yakında işletim sistemlerini değiştirip, Microsoft'u zengin etmesi gerekiyor. Kimse işletim sistemini değiştirmeden bir uyarıda bulunmakta fayda var. Microsoft, Windows 7'nin satışlarını kendi sitesi üzerinden durdurdu. İşletim sistemi online olarak çeşitli e-ticaret sitelerinden hala satınalınabiliyor olsa da, Microsoft yakın zaman içinde tam olarak desteğini ne zaman keseceğini de açıklayacaktır. Bunun için yeni bir işletim sistemi almayı düşünenlerin mutlaka Windows 8 ve üstünü düşünmeleri gerekiyor. Windwos 9'un bu sene sonunda tanıtılması bekleniyor.

xp için security essential desteği 1 yıl daha sürecek

İlgili – Microsoft

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top