0
Birçok bilgisayarda bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bilgisayarınızın ayarlarından kendi yaptığınız ya da bir şekilde olan değişiklik nedeniyle bu oluyor. Kendi bilgisayarım Sony Vaio. Bende bir değişiklik yapmıştım ve sonradan bu sorun ile karşılaştım. 

Bildiğiniz gibi Sony’nin Vaios Control Center uygulaması var. Bu uygulama ile Sony’nin her türlü ayarlarını yapabiliyorsunuz. Ben de bu ayarlardan pil ayarlarıyla ilgili bir değişiklik yaptım. Pili korumaya al dedim ve öyle kullanmaya başladım. Bir süre sonra baktım ki saatlerce fişte durmasına rağmen hala % 50 şarj gösteriyor. Meğer pili koru ayarlarını açınca içerisinden % 50 seçeneği seçiliymiş ve pil % 50’ye gelince şarj etmeyi bırakıyor. Bu pili koruyor. Saatlerce oyun oynayan biri için bu özellik iyi. Çünkü pil sürekli şarjda kalırsa o zaman pili bozar. Bu nedenle o tür bir ayar bilgisayarın ayarlar menüsünde bulunuyor. Görselde gördüğünüz gibi bu şekilde Sony Vaio cihazınızdan ayarı kapatacaksınız. Bilgisayarını Sony değilse başka bir menüden bu ayarı kapatırsanız o zaman piliniz tekrar şarj olmaya başlayacaktır. 

sony vaio prize takılı dolmuyor sorunu çözümü

Bu bir sorun değildir. Bilgisayarın pili korumayı amaçladığı bir özelliğidir. Bu özelliği kullanarak pilinizin bozulma süresini uzatabilirsiniz.

sony vaio prize takılı dolmuyor sorunu çözümü

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top