0
Facebook’un ve Google’ın satın almak istediği, fotoğraf paylaşımına olanak tanıyan SnapChat büyük bir problem yaşıyor. Yeni yıla girmeden önce hacklenerek büyük şok yaşayan sosyal ağ, 5 milyona yakın kişinin kişisel bilgilerini çaldırdı. Hacker amacını, SnapChat’e açığın boyutunu ve tehlikesini göstermek olarak açıklasa da çaldığı bilgileri internette yayınladı. 5 milyona yakın telefon numarası çalan hacker, numaraların son iki hanesini silerek internette yayınladı.

Son zamanlarda hack olayları çok fazla olmaya başladı. Bu durum bizi hackerların güvenlik şirketlerinden daha hızlı geliştiğini  ve güvenlik yazılımlarının hackerların hızına yetişemediğine ikna etmeye yetiyor. İnternette güvenlik, önem verdiğimiz bir durum oladuğundan bu tür haberleri sık sık konu ediyoruz.

Son zamanlarda özellikle online oyunlar olmak üzere, sosyal medya ağlarına ve çeşitli mobil uygulamalara saldırılar artmaya başladı. Bazıları bunu para kazanmak için kullanırken bazıları eğlencesine yapıyor. Bakalım sanal güvenlikte ne gibi gelişmeler yaşanacak.

snapchat hacklendi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top