1
Geliştirilmekte olan yeni Middle-Earth oyunu Shadow Of Mordor hakkındaki tartışmalar hız kazanmış gibi duruyor. Daha önceden oyunun bir çok kodunun bire bir Assassin's Creed'den kopyalandığı hakkında iddialar vardı. Youtube'a yüklenen bir video ile bu iddiaları herkesin görmesi istenmiş.

Bu tartışmayı kim çıkardı?

İki oyun yani Shadow Of Mordor ve Assassin's Creed'in videolarını karşılaştırdığınızda hatta oyunlarla az çok ilgiliyseniz ya da en azından bir Assassin's Creed oynadıyanız, Shadow Of Mordor'daki bazı animasyonların bir yerden tanıdık geldiğini düşüneceksiniz. Peki bu tartışmaları kim ortaya atıyor? Tartışmaların yersiz olduğunu asla düşünmüyoruz. Zaten ekleyeceğimiz videoya baktığınız zaman bire bir kopyayı çok rahat göreceksiniz. Bizim dikkat çekmek istediğimiz nokta ise tartışmaların Ubisoft tarafından ortaya atıldığı konusu. Haklı olarak kendi kodlarının bire bir kullanıldığını ortaya atmış olabilirler. Zaten internette ilgili insanların yaptığı yorumlarda bu yönde. Shadow Of Mordor'un gerçekten kaliteli bir oyun olduğunu pre alfa videosunda görenler paniklemiş olabilirler. Kopya içeriğin olmasıda gerçekten yanlış.

middle earth shadow of mordor

Başka oyunlarla karşılaştırma

İnternette ve videonun yorumlarında yapılan yorumlardan bir tanesi ise, başka oyunların, özellikle tırmanma animasyonlarının birbirlerine benzemediği konusu. Bunun için örnek olarak Tomb Rider verilmiş. Neden Tomb Rider'ın tırmanma animasyonu, AC'ye benzemiyor da Shadow Of Mordor'un ki benziyor şeklinde insanlara durum açıklanmaya çalışmış. Bu görüşün ortaya atılmasının tek nedeni de tırmanma animasyonunda çok çeşitlilik yapılamayacağı ve birbirine benzeyebileceği. Bu açıklamaya neden başka oyunlarınki benzemiyor şeklinde bir soruyla karşılık vermek gayet yerinde olmuş.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Yeni bir fiyat performans telefonu olan Dark Evo P60 hakkında bir çok bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. GM Discovery'ye rakip geldi.

    YanıtlaSil

 
tic
Top