5
Google'ın gelenekselleşen yarışması Pwnium, Mart ayında start alacak. Google'ın kendini sınadığı ve en bilgili hackerlar yardımıyla ürünlerinin güvenlik düzeylerini test ettiği bir yarışma olan Pwnium'un detayları Chromium sitesinde yayınlandı.

Pwnium nedir?

Google'ın düzenlediği ve Google ürünlerinin güvenlik duvarlarını çökertmeyi başaran kişilere büyük ödüller dağıttığı bir Chrome'u test etme yarışması da diyebiliriz. Her sene en ünlü hacker gruplarının katıldığı ve Chrome'u alt etmek için yarıştıkları bu etkinlikte, bu sene özellikle Chrome OS üzerinde durulacak. Etkinlik kapsamında toplamda 2.7 milyon dolar dağıtılacak.

Chrome OS'u çökertin, ödülü kapın

Yarışmanın büyük ödülü ise Chrome OS'un çökertilmesiyle elde ediliyor. Chrome OS'u hackleyip güvenlik duvarını aşmayı başaran kişiler 1 milyon dolardan fazla para kazanacak. Chrome tarayıcısı için ise 150 bin dolar gibi bir ödül düşünülmüş.

Google kendini hackletiyor

Bu tür bir uygulama sadece Google tarafından düzenleniyor. Kendini geliştirmek adına oldukça iyi bir yöntem olduğuna değinmek lazım. Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olan Chrome'un güvenlik bakımından ileri düzey olması ve belkide bu nedenle çok tercih edilmesini Pwnium'a borçlu olabiliriz.

İşin özüne baktığımızda Google, yarışma olmasada Chrome'da bir açık tespit eden ve uygun şekilde bunu bildiren kişilere, açığın boyutuna göre ödeme yapılıyor. Sırf bu işten para kazanan insanlar olduğunu duyunca şaşırmayın. Chrome'un çok güvenli olmasının özünde de bu pahalı geribildirimler yatıyor; fakat Chrome'un pahalıda olsa başarılı olduğunu, hatta çok kısa sürede başarıyı yakaladığını söylemek yanlış olmaz. Tespit edilen büyük açıklara her sene önlem alan Google, dünyanın en iyi tarayıcısını ortaya koymuş görünüyor.

Pwnium 4 detayları

Yarışmaya katılım koşulları ve diğer detaylar ile ilgili bilgiyi Chromium sayfasından bulabilirsiniz. Eğer sizde gerekli şartları yerine getiriyor ve kendinize güveniyorsanız, neden olmasın? Hadi Chrome'u hackleyin...

Google'ın eksikleri

Dünyanın en iyi tarayıcısı olan Chrome,ki burda polemik yaratmıyor, istatistiklerle konuşuyoruz. Bir sürü eksik ve güvenlik açığıyla karşımızda duruyor. Burda bahsedilmesi gereken, uygulama mağazasındaki denetimi olabilir. Gereksiz ve kötü niyetli uygulamaları da içinde barındıran Chrome, sağlam bir temizlik yapmalı ve uygulama geliştirmeye bazı kısıtlamalar getirmeli ya da denetimi arttırmalı.

google hacker

İlgili - Chromium

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Google, her sene düzenlediği Pwnium etkinliğinin 4.sünü yakın zaman içinde yapacak. işte hackerların buluşma noktası, büyük ödüller, hepsi blog yazımızda...

    YanıtlaSil
  2. Xperia Z1 Compact Avrupa'da satışa çıktı. Tüm özellikleri ve diğer detayları blog yazımızda bulabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  3. Bundan böyle Android rootlanamayacak mı? Peki o zaman Android'in açık kaynak kodlu olmasının ne önemi var? Android'i Android yapan şeyi engelleyecekler mi?

    YanıtlaSil
  4. Youtube ülkemiz sanatçılara klipleri için telif hakkı ödemediğinen ve ödemeyi kabul etmediğinden klipleri bir bir kaldırıyor. Her ülke sanatçısına telif hakkı ödeyen Youtube ülkemizi es geçiyor...

    YanıtlaSil
  5. Android telefonunuzla ekran kaydı yapmak için harika bir uygulama...

    YanıtlaSil

 
tic
Top