0
Ortaya çıkan yeni bir gurup online oyunlara musallat olmaya başladı. Bu işi şimdilik eğlence için yaptığı görülen hacker gurubunun ileride ne yapacağı belli olmaz. Bununla bilrikte son zamanlarda oyun karakteri hırsızlığının arttığını göz önüne alırsak, bu işten çok para kazanıldığını anlayabiliriz. Bu durum hackerların her zaman ilgisini çekmiştir. Hatta geçtiğimiz hafta Çin'de bir World Of Warcraft hacker gurubunun yakalanıp hapse atıldığı haberini size vermiştik. Bu haberle birlikte oyun dünyasında güvenlik önlemlerinin daha da arttırılması gerektiği açıkça anlaşılıyor.

Derp isimli hacker gurubunun online oyunlara saldırması, son bir kaç gündür, oyuncuları kızdırdı. Özellikle takip ettikleri bazı oyuncular ise polis gözetimine girdi. Gurup son zamanlarda, özellikle moba türündeki oyunlara müdahale etmesiyle ön plana çıkıyor. LoL ve Dota 2 oyunlarını belli aralıklarla oynanmaz hale getiren hacker gurubu sunucuları çökertmek suretiyle bunu yapıyor.

Saldırılar oyun sunucularıyla da kalmıyor. Bununla beraber Blizzard gibi büyük şirketlerin internet sitelerine de saldırıp oyuncuları sıkıntıya sokmaya çalışan gurup, özellikle Blizzard'da pek fazla başarılı olamamış gibi görünüyor. Derp isimli gurubun, söylenenlere göre Battle.net'in Amerika sunucuları 15 dakika ulaşılamaz haldeymiş. Battle.net'i ziyaret eden oyuncu sayısını göz önüne aldığımızda bu sürenin çok olduğuda bir gerçek.

Sıra sıra çeşitli online oyunculara saldıran gurubun sıradaki hedefi ne bilinmiyor. Ayrıca bu gurup için ne gibi önlemler alınacak ve oyun şirketleri neler yapacak, bizde çok merak ediyoruz.

online oyunlara ddos saldırısı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top