6
Dün bir siteye daha erişim engellendi. Geçtiğimiz senelerde rezalet bir şekilde, uzun bir süre yaşadığımız Youtube ve diğer yasakların üzerinden çok zaman geçmedi ki yasaklar ülkemizde ardı ardına gelmeye başladı. Ülkemizde bir çok internet sitesine erişim engellendi. Bunlardan sonuncusu ise SoundCloud isimli bir müzik ve ses platformu oldu. SoundCloud bağımsız sanatçıların eserlerini paylaşabildiği bir platform olarak dikkat çekiyordu.

Bir ses kaydı nedeniyle engellendi

SoundCloud sitesine yüklenen bir ses kaydı sitenin kapatılmasına neden oldu. Bu ses kaydının Vimeo sitesine yüklenen video ile aynı içerikte olduğu söyleniyor. Konuya acil önlem alan yetkililerimiz engel ve yasaktan başka çözüm üretemiyor. Bunda özel hayatın gizliliğini ve özgürlükleri korumak adında bir kanuna dayanarak yapan yetkililer, milyonların özgürlüğünü kısıtladıklarının farkındalar mı?

İstibdat Dönemi

Coğrafya olarak bu tür yasak ve uygulamalara pek yabancı değiliz. Tarihte bildiğimiz en iyi örneklerden biri de II Abdülhamit'in, meclisi kapatarak uyguladığı sansür ve baskı politikası. O dönemde basın organlarına gelen sansürün yanında, II. Abdülhamit'in kurduğu istihbarat teşkilatıda halk arasında casusluk yapaak baskı kuruyor ve özellikle şüphelenilen yazar ve çizerler sürgüne gönderiliyordu. Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmelere ve edilen sözlere(devlet büyüklerinin Twitter için söyledikleri) bakacak olursak, yüzlerce yıl öncesinden ne farkımız kaldı?


İlgili - İstibdat Dönemi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. SoundCloud'da engellendi. engelin sebebi Vimeo'nun engellenmesine sebep olan ses kaydı olarak gösterildi. Sansür ve baskı artıyor...

    YanıtlaSil
  2. Son zamanların en iyi orta dünya oyunu olacağı söylenen Shadow Of Mordor'un oynanış videosu yayınlandı. Bu video ile birlikte çalıntı kod tartışmasıda ayyuka çıktı. İşte video....

    YanıtlaSil
  3. GM Discovery telefonunu Android kitkat'a yükseltmek isteyenler için harka bir yazı...

    YanıtlaSil
  4. The Wall Street Journal’ın haberine göre bu sene iki farklı iPhone gelecek, ancak bu iPhone’lar plastik kasalı olmayacak.

    YanıtlaSil
  5. Nokia’nın piyasaya çıkartacağı Android’li cebin Nokia X olarak piyasaya çıkartacağı belirtildi.

    YanıtlaSil
  6. Android'inize bir uygulama yardımıyla kolayca root atabilirsiniz. İşte detaylar...

    YanıtlaSil

 
tic
Top