0
Steve Jobs'un tanıtımından bu yana tam 7 yıl geçmiş. Dokunmatik ekranlı, çok uygulamalı gelişmiş akıllı telefonların öncülerinden biri olan iPhone, 7 sene önce tanıtıldı. 7 seneden beri sadece iPhone'un kendisi değil akıllı telefonların hepsi gelişti. iPhone çoğu alanda, bugünkü akıllı telefonlara öncülük etti.

Topla iPhone satışları

iPhone'un yaş günü vesilesiyle ortaya çıkan rakamlar ilgimizi çekmeyi başardı. Apple'ın akıllı cihazı iPhone toplam 420 milyondan fazla sattı. Bu güne kadar bir çok modeliyle piyasayı kasıp kavuran cihaz, satış rakamlarıyla da bizi etkilemeyi başardı.

Apple hisseleri

Yine iPhone'un yaş günü vesilesiyle, o günden bu güne ne kadar geliştiklerini göstermek adına Apple'ın hisselerinden de bahsetmek gerekiyor. iPhone tanıtıldığı zaman 87$ olan Apple'ın hisseleri bugün 536 dolar civarında geziniyor. Bu rakamlarla açıklanması gereken diğer bir rakam ise Apple'ın geçtiğimiz sene ki kazancı. Yapılan açıklamada, 2013 yılında Apple, sadece AppStore'dan 10 milyar dolar kazanmış.

Akıllı telefon piyasası

Gelişen akıllı telefon piyasası, iPhone'dan ayrı düşünülemese de iPhone'dan daha hızlı geliştiği kesin. Bir çok yenilikçi fikre sahip şirketin ürünü bulunan piyasada iPhone'un sıkıntı çektiğini söylemeden yazıya son vermek istemedik. Yenilikçi ve özgür ayrıca özgün fikirlerle piyasayı alt üst eden diğer telefon üreticileri Apple'ı en baştan çizdiği katı çizgilerin dışına çıkmaya sürüklüyor. Apple direniyor; ama çok fazla zarar görüyor. Her şeye rağmen belli bir müşteri kitlesi bulunan Apple'ın yakın zaman içinde daha özgür bir telefon ortaya koyacağına eminiz.

iphoneun gelişimi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top