5
İnternet sitesi kapatma konusunda önemli değişiklikler yaşandı. Bilmeniz gerekiyor diye düşündük. İşte yeni düzenleme ile neler olacak neler olamayacak... Yeni kanunlarda özel hayata dikkat çekilde. Bu çerçevede dikkat çeken en önemli husus ise tüzel kişilerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına başvuramayacağı açıklandı. Sadece hakları ihlal edilen özel kişiler bizzat başvuru yaparak, durumun değerlendirilmesini sağlayabilecek.

Dikkatimizi çeken bir diğer değişiklik, kapatma kararını kimin alacağıyla ilgili oldu. Eski madde şu şekildeydi; "Özel hayatın gizliliği veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerine bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde doğrudan başkan veya ilişkili olduğu bakanın emri üzerine erişim engellenmesi başkanlık tarafından yazılır"

Bundan böyle kapatma talimatını sadece Telekomünikasyon İletişim Başkanı verebilecek. Bunun karar alma konusunda hız kazandıracağı düşünülüyor. Sadece özel hayatın gizliliği konusunda yapılabilecek engelleme de engellenene itiraz yolu açılıyor.

Son zamanlarda kasetler, ses kayıtları çeşitli videolar internette, video ağlarında havada uçurken böyle bir düzenlemenin yapılası sizce de manidar değil mi? Geçtiğimiz günlerde bazı ileri düzey devlet yetkili yakınlarının müstehcen kasetleri vimeoda yayınlandığı için vimdeoya erişim engellenmişti. Daha sonra aynı içerikten dolayı Youtube, bazı internet sağlayıcılarda engellenmişti. Youtube yasağının yakın zaman içinde ülkemizde tekrar genel olarak gerçekleşeceği söyleniyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. İnternetin güvenliği ve yasaklamalar ile ilgili bir dizi değişiklik yapıldı. Bakın yeni kanunlar ne diyecek...

    YanıtlaSil
  2. Telkoder'in yaptığı toplantıda çok önemli görüşler belirtildi. Devletin fiber altyapı ve diğer altyapı yatırımlarının önünü açması istendi. Altyapının Turktelekom'un tekelinden çıkarılması istendi. Turktelekom'un boru kira bedeli olarak aldığı ücretin astronomik olduğuna dikkat çekildi...

    YanıtlaSil
  3. Ortaya çıkan bazı kodlar, Samsung'un yeni ve güçlü bir Windows Phonelu cihaz üreteceğini doğruladı. Bunu Microsoft'un teşviklerinin sonucu olarak görmemek elde bile değil...

    YanıtlaSil
  4. LG, CES 2014'te ödül üstüne ödül aldı. Özellikle yeni teknoloji, dünyada bir ilk olan televizyonu insanları şaşırttı... LG'nin aldığı bütün ödüller ve o ödülleri alan cihazlar...

    YanıtlaSil
  5. Mozilla, Amerikan hükümetinin üzerinde çalıştığı bir kanun tasarısından bahsetti. Bu kanuna göre açık kaynak kodlu olmayan internet tarayıcılara NSA'in casus yazılımları yüklenebilecek ve kimse o kodları görmediği için ne olduğunu bile anlamayacak. Mozilla, Chrome ve IE'nin bu duruma düşeceğini Firefox'un açık kaynak kodlu olduğu için rakiplerinden ayrılacağını söyledi.

    YanıtlaSil

 
tic
Top